Ga naar de inhoud
Marion Norbert Riberolle.

Marion Norbert Riberolle freewheelt onbedreigd naar zege in ijzig Zonnebeke

 za 20 januari 2024 14:32
Exact Cross Zonnebeke (vrouwen)
Exact Cross vrouwen
7 rondes
13:45 Zonnebeke
Marion Norbert Riberolle
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7

    Marion Norbert Riberolle heeft de Exact Cross in Zonnebeke naar haar hand gezet. Onze landgenote degradeerde de tegenstand op een winters parcours en kwam met ruime voorsprong solo over de streep voor Larissa Hartog en Clara Honsinger. De meeste toppers starten morgen in Benidorm en waren afwezig in de Westhoek.

    Terwijl de Nederlandse toppers hun benen warmen in Benidorm, koos Marion Norbert Riberolle voor een sneeuwparcours in Zonnebeke.


    De Belgische klopte Sanne Cant vorige week in Otegem en wilde maar wat graag haar derde seizoenszege vieren. Dan moest ze wel namen als Clara Honsinger afschudden. 


    Maar de Amerikaanse kende een slechte start. Norbert Riberolle kreeg het gezelschap van Larissa Hartog, tot de Nederlandse een foutje maakte in een gladde bocht.


    Onze landgenote draaide de gashendel helemaal open en maakte er een onewomanshow van in de Kasteelcross. Na 7 ronden foutloos beuken mocht ze het zegegebaar maken.


    Grote vreugde was er ook bij het kamp Hartog. Zij werd knap tweede na een goed ingedeelde cross. Honsinger knokte zich in de achtergrond naar de laatste podiumplek.

    Uitslag Exact Cross Zonnebeke

    naamresultaat
    1
    Marion Norbert Riberolle
    45'12"
    2
    Larissa Hartog
    + 34"
    3
    Clara Honsinger
    + 1'47"
    4
    Liv Wenzel
    + 2'04"
    5
    Kiona Crabbé
    + 2'09"
    6
    Xan Crees
    + 2'22"
    7
    Maïté Barthels
    + 2'22"
    8
    Bloeme Khalis
    + 2'32"
    9
    Noï Moes
    + 2'51"
    10
    Joyce Vanderbeken
    + 3'11"

    Marion Norbert Riberolle: "Het is de perfecte week. Ik koos ervoor om vandaag te rijden en morgen naar Spanje te vliegen voor een trainingsweek met de ploeg. Het was niet altijd even makkelijk om snel te rijden in de bochten, maar ik heb me wel geamuseerd. Al voel ik mijn voeten niet meer van de kou."

    Larissa Hartog: "Dit is zeker een mooi resultaat. Ik kan niet anders dan blij zijn. Het was een mooie kans om vooraan te rijden vandaag. Ik wist wel dat er iets mogelijk was, maar je moet het toch maar doen. Ik ben geen grote naam, dat geeft misschien net wat meer rust. Ik was twee maanden uit met een schouderbreuk. Ik ben nog niet op de top van mijn kunnen, daar werk ik nog volop aan."

    Clara Honsinger: "Ik ben blij met de derde plaats. Het was lang geleden dat ik op een podium stond in België. Het voelt nog steeds als een succes. Ik heb zwaar getraind de afgelopen weken, dus mijn explosiviteit is wat weg in mijn vermoeide benen. Dat speelde me parten bij de start."

    Fase per fase

    14:32

    Crabbé raakt niet meer op het wiel van Wenzel en moet tevreden zijn met plek 5. Toch bedankt het publiek de Belgische voor een aangenaam duel.

    14:30

    Marion Norbert Riberolle oppermachtig

    Van start tot finish aan kop. Er was geen houden aan Marion Norbert Riberolle. Larissa Hartog wordt knap tweede op 34 seconden. Clara Honsinger kreeg haar diesel op gang na halfweg cross en vervolledigt het podium.

    14:30

    In de achtergrond heeft Crabbé bijna het wiel te pakken van Wenzel. Raakt de Belgische nog op en over haar Nederlandse concurrente?

    14:29

    Het wordt een mooie week voor Norbert Riberolle. Na Cant te kloppen in Otegem nu ook winst in Zonnebeke.

    Carl Berteele
    14:25

    Een val van Liv Wenzel op plek 4 zorgt voor perspectief bij Kiona Crabbé. De Belgische moet een kloofje van 8 seconden dichten om alsnog 4e te worden.

    14:24

    Laatste ronde

    De bel. Marion Norbert Riberolle krijgt een ereronde voorgeschoteld. Ook de overige podiumplaatsen lijken vast te liggen.

    14:21

    Larissa Hartog kromt haar rug. De Nederlandse voelt dat ze dicht bij een sterk resultaat staat. Norbert Riberolle een halve minuut voor, Clara Honsinger een halve minuut achter haar. Houdt ze plek 2 vast?

    14:18

    Het wordt natter en natter. De modder kan zich moeilijk verstoppen nu.

    Ellen Van Loy
    14:16

    Norbert Riberolle blijft haar voorsprong uitbouwen. De Belgische blijft foutloos en heeft 36 seconden bonus. Honsinger heeft intussen de derde stek te pakken.

    14:11

    Hartog op halve minuut

    Norbert Riberolle moet nu vooral opletten dat ze niet botst met gedubbelde rensters. Ze heeft intussen een voorsprong van een halve minuut op Hartog. Honsinger heeft de aansluiting met het podium - op ruim een minuut - beet.

    14:06

    7 ronden. Een groot aantal, want het gaat erg snel vooraan. Dat geeft Honsinger wel de kans om zich naar het podium te knokken.

    14:06
    Norbert Riberolle op het sneeuwparcours.
    14:05

    Het ziet er goed uit, ik denk niet dat Larissa gaat stilvallen.

    Vader Larissa Hartog
    14:02

    Duwen, stampen, persen. Marion Norbert Riberolle laat zien dat de gladde ondergrond haar niet deert en laat haar grote motor spreken. 

    13:58

    Norbert Riberolle vogelvrij

    Onze landgenote is 17 seconden weggereden van Hartog, die op haar beurt ook veilig op plek twee rondrijdt. Honsinger moet ondertussen al bijna een minuut prijsgeven.

    13:56

    Er ging niets verkeerd. Het is geen geheim dat Clara niet zo van de chaos bij de start houdt. Maar ze knokt zich nu richting de top drie.

    Team van Honsinger
    13:56

    Clara Honsinger beleeft niet de start die ze wilde beleven. Ze moet een gat van een halve minuut dichten.

    13:54

    Dit zijn stukken die Norbert Riberolle goed liggen: lange rechte stroken waar ze haar power kwijt kan.

    Carl Berteele
    Exact Cross
    datumcrosswinnaar mannenwinnaar vrouwen
    08/10
    Exact Cross Beringen
    09/12
    Exact Cross Essen
    22/12
    Exact Cross Mol
    29/12
    Exact Cross Loenhout
    20/01
    Exact Cross Zonnebeke
    07/02
    Exact Cross Maldegem
    17/02
    Exact Cross Sint-Niklaas