Ga naar de inhoud
Er stond geen maat op Fem van Empel in Beringen.

kalender exact cross

datum cross winnaar winnares
08/10 Beringen Thibau Nys Fem van Empel
09/12 Essen    
22/12 Mol    
29/12 Loenhout    
20/01 Zonnebeke    
17/02 Sint-Niklaas    

Indrukwekkende Fem van Empel voert meteen ware demonstratie op in Beringen

 zo 8 oktober 2023 16:51
Exact Cross Beringen (vrouwen)
Exact Cross vrouwen
7 rondes
16:15 Beringen
Fem van Empel
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7

    Fem van Empel (Jumbo-Visma) heeft in de eerste cross van het seizoen de tegenstand helemaal op een hoopje gefietst. In de Exact Cross in Beringen koos de 21-jarige wereldkampioene na amper 1 ronde het hazenpad om vervolgens niet meer om te kijken. Ceylin Alvarado (Alpecin Deceuninck) en Shirin van Anrooij (Baloise Trek-Lions) mochten mee het podium op.

    Met oog op het BK van 2026 in Beringen keerde de parcoursbouwer terug naar de tekentafel om de de hoogtemeters tijdens de omloop in te perken. Toch kregen de rensters meteen een pittige cross voor de wielen geschoven.

    Bij de start waren het de grote namen die het heft in handen namen: Van Empel, Worst, Van Anrooij en Alvarado. Van Brand en Betsema was er nog geen sprake. Beide vrouwen liggen nog in de lappenmand.

    Onder impuls van een sterke Van Empel werd het deelnemersveld al snel uit elkaar gerukt. De 21-jarige renster trok na amper 1 ronde de gashendel helemaal open en koos als een bezetene voor het hazenpad.

    Alvarado probeerde tevergeefs nog even aan te klampen, waarna de one-woman-show ronde per ronde indrukwekkender werd. Aan de meet hield Van Empel uiteindelijk meer dan een minuut voorsprong over op Alvarado en Van Anrooij.

    Het Nederlandse toptalent toont zo meteen dat ze helemaal klaar is voor het nieuwe veldritseizoen. Voor de tegenstand blijft het bang afwachten welke hoge toppen ze dit jaar kan scheren.

    Fem van Empel: "Had echt wel zenuwen vandaag"

    Fem van Empel (winnares): "Ik had wel echt zenuwen vandaag. Het is niet gemakkelijk om als topfavoriete aan de start te staan en dat zorgde wel voor wat twijfels. Ik probeerde meteen initiatief te nemen. Onbewust kreeg ik een gaatje en toen zat ik eigenlijk al vrij vroeg in de koers op kop, wat eigenlijk niet de bedoeling was. Ik heb me voorgenomen om elke wedstrijd te genieten in deze regenboogtrui."

    Ceylin Alvarado (2e): "Het was echt zwaar. We moesten zeven ronden de klimmetjes doen. De combinatie van het zware parcours en de hitte was toch echt wel lastig. Ik vond het vrij goed gaan. Dit is wel een bevestiging van mijn harde werk. Ik mag tevreden zijn voor deze eerste wedstrijd. Aan Van Empel was er vandaag niets te doen. Ik reageerde iets te laat toen ze een gat had."

    Shirin van Anrooij (3e): "Ik ben tevreden. De frisheid is er toch wel wat af en dat voelde ik. Met de benen die ik had, moet ik tevreden zijn. Ceylin en Fem waren te sterk vandaag. Ik kon lang één tempo rijden, maar niet meer versnellen. De echte frisheid zal niet meer terugkomen voor de volgende cross in Amerika. Ik probeer er daar gewoon het beste van te maken."

    Uitslag Exact Cross Beringen (vrouwen)

    naamresultaat
    1
    Fem van Empel
    46'05"
    2
    Ceylin del Carmen Alvarado
    op 1'18"
    3
    Shirin Van Anrooij
    op 1'53"
    4
    Aniek van Alphen
    op 2'52"
    5
    Annemarie Worst
    op 3'08"
    6
    Alicia Franck
    op 3'57"
    7
    Marion Norbert Riberolle
    op 4'57"
    8
    Kiona Crabbé
    op 5'09"
    9
    Anna Kay
    op 5'10"
    10
    Kim Van De Steene
    op 1 ronde

    Fase per fase

    16:55

    Fem van Empel pakt eerste cross van het seizoen!

    Fem van Empel zorgt voor een heuse one-woman-show in Beringen en pakt meteen de eerste cross van het seizoen. Ceylin Alvarado en Shirin van Anrooij vervolledigen het podium.

    16:54

    LAATSTE RONDE

    We maken ons op voor de laatste ronde hier in Beringen. Fem van Empel geniet ondertussen al van het applaus dat langs het parcours te horen is.

    16:50

    Een spannende cross krijgen de aanwezige toeschouwers niet te zien vandaag, daarvoor is het niveauverschil vandaag te groot. 

    Ook het warme weer zorgt ervoor dat de ondergrond er heel droog bij ligt er dus een beperkte hoeveelheid technische bagage vereist is.

    16:47

    5/7

    Nog twee ronden te gaan. Het ideale moment dus om nog even een stand van zaken mee te geven. 

    1. Fem van Empel

    2. Ceylin Alvarado op 34"

    3. Shirin van Anrooij op 1'15"

    Het podium lijkt al vast te staan hier in Beringen.

    16:47

    We zijn nog vroeg in het seizoen, maar de vorm die Van Empel vandaag al demonstreert is angstaanjagend. De andere rensters weten alvast aan wat ze zich mogen verwachten deze winter.

    16:44

    Van Empel lijkt op weg naar winst in Beringen

    16:43

    Op plaats 6 en 7 zien we landgenotes Franck en Norbert-Riberolle terug. Kunnen onze Belgische rensters nog wat plaatsjes opschuiven?

    16:40

    4/7

    Na vier ronden volgt Alvarado ondertussen op 27 seconden van de leidster. Shirin van Anrooij kijk tegen een achterstand van meer dan een minuut aan. We zien hier een ware demonstratie van de jonge Van Empel.

    16:39

    One-woman-show

    Achter Van Empel gaapt de eindige leegte. Alvarado ziet de wereldkampioene steeds kleiner worden. Al heeft de eerste achtervolgster ook wel een straat voorsprong op Shirin van Anrooij.

    16:33

    Ronde 3/7

    De seconden tikken genadeloos weg voor Alvarado. De 25-jarige renster krijgt al 15 seconden aan de broek gesmeerd. Niets of niemand lijkt een eerste zege voor Van Empel in gevaar te brengen.

    16:33

    Alvarado slaagt er niet in het gaatje te dichten en moet opnieuw enkele extra lengtes toegeven op de leidster. Van Empel lijkt momenteel te vliegen in Beringen.

    16:30

    Van Empel gaat er vandoor, Worst kent pech

    16:27

    Alvarado jaagt op Van Empel

    Ceylin Alvarado ruikt het gevaar en probeert Van Empel in het vizier te houden. Na twee ronden heeft de wereldkampioene momenteel een bonus van 5 seconden op haar dichtste achtervolgster. Van Anrooij volgt op 16 seconden.

    16:26

    Kettingproblemen voor Worst

    Net op het moment dat Van Empel doortrekt, krijgt Annemarie Worst problemen met haar ketting. De Nederlandse renster kan het probleem niet meteen oplossen en verliest kostbare tijd.

    16:24

    Van Empel snelt weg!

    Voor Fem van Empel gaat het iets te traag voorin. De wereldkampioene schakelt een tandje hoger en trekt er alleen op uit. Wie kan er volgen?

    16:20

    De 4 tenoren samen

    Het deelnemersveld ligt al meteen helemaal uit elkaar. Na 1 ronde krijgen we 4 leiders

    - Fem van Empel

    - Shirin van Anroij

    - Ceylin Alvarado

    - Annemarie Worst

    Zij hebben al een voorsprong van een dikke 10 seconden bij elkaar gesprokkeld.

    16:20

    Vier toppers rijden meteen weg: Van Empel, Alvarado, Worst en Van Anrooij

    16:17

    Fietswissel voor Van Empel

    Van Empel lijkt toch met een mechanisch probleempje te kampen en kiest meteen voor een fietswissel. De wereldkampioene komt al bij al opnieuw vlot aansluiten bij de kop van de wedstrijd.