• home
 • video
 • pas verschenen

  Drie op een rij voor Laurens Sweeck in Neerpelt

  Voor het derde jaar op rij heeft Laurens Sweeck de veldrit in Neerpelt gewonnen. De renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice bolde solo over de streep. Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts reden niet mee in de eerste manche van de Soudal-Classics.

  Samenvatting: Laurens Sweeck wint voor derde jaar op rij veldrit in Neerpelt

  De veldritfans zijn een Van der Poel op kop gewoon en kregen dat beeld ook te zien in Neerpelt, al was het dit keer wel David van der Poel die als eerste het veld in dook. Met Diether Sweeck toonde ook een andere "broer van" zich gretig in de openingsronde.

   

  Telenet-Fidea leek vervolgens even de macht te grijpen toen Hermans en Van Kessel zich naar de kop wrongen, maar de Nederlander werd voorin weggeslagen door een valpartij. Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout maakten de aansluiting met Hermans. Ook Van der Poel volgde nog.

   

  Door een val van Vanthourenhout zat Sweeck plots alleen, Hermans en Van der Poel probeerden tevergeefs aan te klampen. De sterke Sweeck verslapte niet en stoomde naar zijn derde zege op rij in Neerpelt. Meisen en Van der Poel vervolledigden het podium.

  Sweeck: "Hoop hierop voort te bouwen"

  "Het was een lastige cross", zegt winnaar Laurens Sweeck. "Ik had er geen goed oog in in het begin van de wedstrijd, maar toen kon ik op korte tijd veel opschuiven. Ik voelde wel dat ik bij een van de betere renners was."

   

  "Toen Michael viel, had ik een gaatje en heb ik niet getwijfeld. Ik heb mijn eigen tempo gereden en geprobeerd om zelf geen fouten te maken. Ik ben blij over mijn wedstrijd en ik hoop dat ik hierop kan voortbouwen om me te tonen in de volgende wedstrijden."

   

  Marcel Meisen (2e): "Als de grote namen er niet zijn, moeten wij het doen. Mathieu is er niet en we staan met twee jongens van onze ploeg op het podium. Een podium in een tv-cross is me nog niet vaak gelukt. Dat is super."

  Uitslag:

  1. Laurens Sweeck in 58'02"
  2. Marcel Meisen (Dui) op 13"
  3. David van der Poel (Ned) 20"
  4. Diether Sweeck 30"
  5. Tom Meeusen 37"
  6. Michael Boros (Tsj) 40"
  7. Quinten Hermans 46"
  8. Corné van Kessel (Ned) 55"
  9. Kevin Pauwels 59"
  10. Wietse Bosmans 1'21"

  Fase per fase

  1. 15 uur 58. Drie op drie voor Sweeck. Laurens Sweeck wint voor het derde jaar op rij in Neerpelt. Marcel Meisen en David van der Poel mogen als tweede en derde mee op het podium.
  2. 15 uur 57. Het is bijna binnen voor Sweeck, die de laatste ronde comfortabel kan afwerken.
  3. 15 uur 52. Laatste ronde. Laurens Sweeck verslapt niet. Nog één rondje en de overwinning is binnen. Eerste achtervolger Marcel Meisen hangt op 13 seconden.
  4. 15 uur 49. De wedstrijd op tv. Vanaf 17.30u kunt u op Eén kijken naar een ruime samenvatting van de wedstrijd. Na afloop is het verslag ook te zien op onze website.
  5. 15 uur 46. Nog 2 rondes. Laurens Sweeck bolt over de finishlijn met een bonus van 7 seconden op Meisen. Kan de Duitser in de laatste 2 rondjes de kloof nog dichten?
  6. 15 uur 42. Meisen komt. In de achtervolging op Sweeck voert Meisen nu het hoogste woord. De Duitse kampioen jaagt de leider op. David van der Poel draait rond op de derde plek.
  7. 15 uur 42. Meisen toont veel strijdlust, maar komt geen spatje dichter. Integendeel, het lijkt erop dat Sweeck weer wat van de Duitser weggereden is.
  8. 15 uur 37. 10 seconden voor Sweeck. Laurens Sweeck komt door aan de streep en heeft nog drie rondes voor de boeg. In het achtervolgende groepje wordt wat naar elkaar gekeken. Het verschil is 10 seconden.
  9. 15 uur 34. Laurens Sweeck blijft goed doorgaan en het lijkt erop dat zijn voorsprong iets groter geworden is.
  10. 15 uur 32. Met nog vier rondes te gaan passeert Laurens Sweeck aan de streep met een bonus van 5 seconden. Het tempo van Sweeck lijkt best goed te zitten.
  11. 15 uur 31. Vanthourenhout valt. Michael Vanthourenhout schakelt zichzelf uit door een valpartij en zo gaat Sweeck er alleen van door. Hermans en Van der Poel proberen aan te klampen.
  12. 15 uur 28. Leiderskwartet. Hermans en Van der Poel pikken aan bij Vanthourenhout en Sweeck. Na een halfuur zitten we met een kopgroep van vier renners.
  13. 15 uur 25. Hermans doet verwoede pogingen om het gaatje met Sweeck en Vanthourenhout weer te dichten. David van der Poel volgt op enkele meters van Hermans.
  14. 15 uur 24. Twee leiders. Op een helling moet Hermans voet aan de grond zetten en achter de Telenet-Fidea-renner stropt het even op. Het gevolg: Vanthourenhout en Laurens Sweeck zitten plots met zijn tweeën.
  15. 15 uur 19. Michael Vanthourenhout is naar de leiding gewipt. Toch lijkt niemand voorlopig echt te willen doortrekken.
  16. 15 uur 19. Het troept weer samen aan de kop van de wedstrijd. We tellen nu een groepje van 7 renners voorin, kort gevold door een kwartet.
  17. 15 uur 17. Hermans op kop. Quinten Hermans zit na de val van Van Kessel alleen. De renner van Telenet-Fidea heeft al een mooie bonus op een groepje waarin Pauwels het tempo bepaalt.
  18. 15 uur 16. Van Kessel valt. Onze vraag is al overbodig. Geen ploegenspel dus, want Van Kessel gaat neer. Het wordt achtervolgen voor de Nederlander.
  19. 15 uur 13. Hermans en Van Kessel hebben de handen in elkaar geslagen. Met zijn tweeën zitten ze voorin. Spelen ze het ploegenspel?
  20. 15 uur 13. In de zandbak rijdt Van Kessel weer vlotjes naar Diether Sweeck toe. We zitten nog altijd met een grote groep vooraan.
  21. 15 uur 08. Diether Sweeck heeft er wel zin in en houdt het tempo hoog. Corné van Kessel moet een klein gaatje laten.
  22. 15 uur 04. Diether Sweeck neemt over. Bij het ingaan van de tweede ronde zien we een aanval van Diether Sweeck. Hij plaatst een versnelling op het asfalt en draait als eerste af richting bos.
  23. 15 uur 02. We zijn het gewoon dat er een Van der Poel op kop rijdt, al is het hier wel David. De rest van het peloton volgt in het spoor van de Nederlander.
  24. 15 uur 01. Pechvogel Tulett. Al in de eerste bocht zien we een valpartij. De Britt Daniel Tulett heeft fietspech en zal moeten lopen tot aan de materiaalzone.
  25. 15 uur . Start. Ook de profs schieten uit de startblokken. Na een fiks spurtje draait David Van der Poel als eerste het bos in.
  26. 13 uur 17. Zege voor Thibau Nys. Wel op de afspraak in Neerpelt: Thibau Nys. De zoon van Sven Nys soleerde er naar de overwinning bij de junioren.
  27. 13 uur 03. Mannen vanaf 15u. Geen Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts vandaag in Neerpelt en dat opent natuurlijk perspectieven voor de rest van het pak. Vanaf 15u kunt u hier volgen wie kan profiteren van de afwezigheid van de grote drie.