• home
 • video
 • pas verschenen

  Zegekoningin Betsema steekt nummer 14 op zak in Leuven

  Denise Betsema heeft de eindeseizoenscross in Leuven op haar palmares gezet. In afwezigheid van wereldkampioene Sanne Cant reed de Nederlandse solo naar de overwinning. Loes Sels en Annemarie Worst klommen mee op het podium.

  Sanne Cant lag ziek in bed maar in afwezigheid van de wereldkampioene namen Ellen Van Loy en Loes Sels de handschoen op tegen de delegatie Nederlandse vrouwen. Worst was de eerste die het ruime sop koos. Van Denise Betsema was er dan nog geen spoor. Zij miste haar start volledig.

   

  Maar na twee ronden lagen de kaarten al helemaal anders. Sels dichtte de kloof op Worst en nam Van Loy en ook Betsema, die al een heuse inhaalrace achter de rug had, mee in haar wiel. 

   

  Lang bleef de kopgroep niet samen. Van Loy en Worst waren de eerste slachtoffers van het technische parcours. Sels probeerde een tijdje gelijke tred te houden met Betsema, maar de Nederlandse voelde zich prima in de vroege lentezon en sloeg al snel een kloof.

   

  Sels zette nog druk maar de winnares van vorig jaar moest tevreden zijn met de tweede plaats. Denise Betsema pakte haar 14e zege en is zo de zegekoningin van dit veldritseizoen.

  Bekijk de samenvatting van de cross bij de vrouwen

  Uitslag Leuven:

  1. Denise Betsema (Ned)  
  2. Loes Sels  
  3. Annemarie Worst (Ned)  
  4. Ellen van Loy  
  5. Yara Kastelijn (Ned)  
  6. Laura Verdonschot   
  7. Shirin van Anrooij (Ned)  
  8. Maud Kaptheijns (Ned)  
  9. Alice Maria Arzuffi (Ita)  
  10. Anna Kay (GBr)  

  Betsema: "Super blij om hier te winnen "

  Sels: "Ik was heel goed weg"

  Fase per fase

  1. 14 uur 26. Nummer 14! Denise Betsema maakt het af in Leuven. Ze pakt haar 14e seizoenszege voor Loes Sels en Annemarie Worst.
  2. 14 uur 24. Het laatste lange wasbord is geen onoverkomelijk obstakel voor Betsema. Ze rijdt gezwind naar de finish. De posities liggen vast.
  3. 14 uur 22. Denise Betsema kijkt niet meer achterom. Ze oogst applaus van de toeschouwers in Leuven. .
  4. 14 uur 19. Laatste ronde! Betsema duikt de laatste ronde in met een voorsprong van 15 seconden op Loes Sels. Betsema is op weg naar haar 14e zege van het seizoen.
  5. 14 uur 16. De wedstrijd is nog niet gelopen. Loes Sels blijft al een hele tijd hangen op een drietal seconden. Het is voor de Belgische wachten tot Betsema een steekje laat vallen. .
  6. 14 uur 10. Langs het parcours wordt zonnige muziek gespeeld en het ziet er ook zonnig uit voor Betsema. Ze heeft een voorsprong van 4 seconden op Sels.
  7. 14 uur 09. Betsema zet Loes Sels onder druk met een heel strak tempo. .
  8. 14 uur 08. Compton out. Katie Compton moet de strijd staken. Ze is ziek en hapt naar adem. Voor de Amerikaanse zit het veldritseizoen er zo op. .
  9. 14 uur 07. "Ik denk dat Worst dit gaatje nog heel moeilijk kan dichtrijden.". Bart Wellens, ploegleider.