Ga naar de inhoud
Alcaraz haalde zijn allerbeste niveau tegen Medvedev.

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8860
3
Carlos Alcaraz
7345
4
Daniil Medvedev
7195
5
Alexander Zverev
5435
62
Andrey Rublev
4740
71
Casper Ruud
4535
81
Stefanos Tsitsipas
3860
9
Hubert Hurkacz
3730
10
Grigor Dimitrov
3605

Djokovic is gewaarschuwd: weergaloze Alcaraz walst over Medvedev op weg naar Wimbledon-finale

 vr 14 juli 2023 19:44
Wimbledon
Carlos Alcaraz (3, 1)
Daniil Medvedev (4, 3)
einde
6
set 1
3
6
set 2
3
6
set 3
3

Wimbledon krijgt zijn droomfinale bij de mannen. Novak Djokovic neemt het zondag, in zijn jacht naar een achtste titel in Londen, op tegen 's werelds nummer één Carlos Alcaraz. De Spanjaard droogde met bij momenten weergaloos tennis Daniil Medvedev af in drie korte sets: 6-3, 6-3 en 6-3.

Met de titel op Queens had Carlos Alcaraz in aanloop naar Wimbledon een groot vraagteken weggewerkt: ja, de Spanjaard kan het ook op gras.

 

In Londen ging hij de voorbije anderhalve week door op dat elan. Met overtuigend tennis plaatste 's werelds nummer één zich voor de halve finales.

 

Daar wachtte met Daniil Medvedev het nummer drie van de wereld. Medvedev kon in de eerste set tot 4-3 gelijke tred houden, maar moest dan zijn opslagspel afstaan. Met een love game serveerde Alcaraz de set vlot uit.

 

In set twee krikte Alcaraz zijn niveau nog wat op. Met bij momenten weergaloos tennis - vooral aan het net was de Spanjaard superieur - drukte hij Medvedev weg. Met twee breaks zorgde hij voor een herhaling van set één: 6-3.

In de derde set draaide de secure opslag van Alcaraz plots wat minder. Wat volgde was een breakfestival, waarin de Spanjaard finaal toch de rol van headliner opeiste. Met een geweldig matchpunt schilderde hij zijn triptiek: 6-3, 6-3 en 6-3.


En zo stuurt Alcaraz een fikse waarschuwing richting Novak Djokovic, die in zijn halve finale vlot de maat nam van Jannik Sinner.


De Serviër hoopt zondag zijn achtste titel op Wimbledon (en 24ste grandslamtitel) te veroveren, evenveel als Roger Federer, maar een zondagswandeling wordt die finale wellicht niet.

Het fenomenale matchpunt:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

19:44

Alcaraz snelt naar Wimbledon-finale

Ook de derde set eindigt op 6-3 in het voordeel van Alcaraz. Na een breakfestival kan Alcaraz uiteindelijk uitserveren, het matchpunt is van de allerhoogste kwaliteit.

Novak Djokovic mag zondag in de finale zijn borst nat maken.

19:05

Alcaraz op één set van finale

Het is voorlopig al Carlos Alcaraz wat de klok slaat in deze partij. De Spanjaard blijft uiterst secuur op eigen opslag en dolt af en toe met Medvedev aan het net.

Na opnieuw een korte set staat het 2-0, kan de Rus deze situatie nog omkeren?

18:35
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
18:30

Secure Alcaraz wint set één

Met een dominant vertoon heeft Carlos Alcaraz set één naar zich toe getrokken. De Spaanse nummer één van de wereld maakte amper fouten en had aan één break genoeg. Met een love game op eigen opslag maakte hij de set af.