Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Bemelmans kan definitieve afscheid niet lang uitstellen in Antwerpen

 ma 17 oktober 2022 19:24
European Open
Ruben Bemelmans (296)
Alexander Blockx
Hugo Nys
Jan Zielinski
einde
0
set 1
6
2
set 2
6

Ruben Bemelmans en Alexander Blockx hebben de eerste ronde in het dubbelspel in Antwerpen niet overleefd. Het Belgische duo ging snel door de knieën voor het duo Nys/Zielinski. Voor Bemelmans betekent de nederlaag dat zijn loopbaan er nu helemaal opzit.

De Belgische tandem had een wildcard gekregen voor Antwerpen omdat het voor Ruben Bemelmans zijn laatste toernooi zou worden. De 34-jarige Bemelmans had eigenlijk zijn carrière al afgesloten in juni, maar kwam hier nog een keer het Belgische publiek uitzwaaien.

 

Dat afscheid duurde niet lang. Amper 48 minuten stonden ze op de baan tegen de Monegask Hugo Nys en Pool Jan Zielinski.

 

Bemelmans en Blockx zijn geen onbekenden voor elkaar want de Limburger werkt met de jonge Blockx binnen de tennisfederatie samen. 

"Ondanks de zware nederlaag heb ik ervan genoten"

"Ondanks de zware uitslag heb ik geweldig van het moment genoten", reageerde Bemelmans na de match. "Mijn gevoel na deze wedstrijd is moeilijk te beschrijven. Ik zet een punt achter mijn loopbaan, maar tennis tegelijkertijd nog zo graag."

 

"Als tennisser krijg je niet veel kansen om een toernooi in België te spelen, het was geweldig dat ik net hier kon afzwaaien."

 

De amper 17-jarige Blockx deed vooral ervaring op. "We hebben er alles aan gedaan om te winnen, maar de tegenstanders gunden ons weinig kansen. Ik ken Ruben goed en vond het fijn om zijn laatste wedstrijd aan zijn zijde te tennissen. Naar de toekomst toe ga ik hard blijven werken. Hopelijk kan ik de komende jaren op de European Open nog mooie resultaten behalen."

Gerelateerd: