Ga naar de inhoud
ATP klassement
naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Bemelmans kan definitieve afscheid niet lang uitstellen in Antwerpen

 ma 17 oktober 2022 19:24
European Open
Ruben Bemelmans (296)
Alexander Blockx
Hugo Nys
Jan Zielinski
einde
0
set 1
6
2
set 2
6

Ruben Bemelmans en Alexander Blockx hebben de eerste ronde in het dubbelspel in Antwerpen niet overleefd. Het Belgische duo ging snel door de knieën voor het duo Nys/Zielinski. Voor Bemelmans betekent de nederlaag dat zijn loopbaan er nu helemaal opzit.

De Belgische tandem had een wildcard gekregen voor Antwerpen omdat het voor Ruben Bemelmans zijn laatste toernooi zou worden. De 34-jarige Bemelmans had eigenlijk zijn carrière al afgesloten in juni, maar kwam hier nog een keer het Belgische publiek uitzwaaien.

 

Dat afscheid duurde niet lang. Amper 48 minuten stonden ze op de baan tegen de Monegask Hugo Nys en Pool Jan Zielinski.

 

Bemelmans en Blockx zijn geen onbekenden voor elkaar want de Limburger werkt met de jonge Blockx binnen de tennisfederatie samen. 

"Ondanks de zware nederlaag heb ik ervan genoten"

"Ondanks de zware uitslag heb ik geweldig van het moment genoten", reageerde Bemelmans na de match. "Mijn gevoel na deze wedstrijd is moeilijk te beschrijven. Ik zet een punt achter mijn loopbaan, maar tennis tegelijkertijd nog zo graag."

 

"Als tennisser krijg je niet veel kansen om een toernooi in België te spelen, het was geweldig dat ik net hier kon afzwaaien."

 

De amper 17-jarige Blockx deed vooral ervaring op. "We hebben er alles aan gedaan om te winnen, maar de tegenstanders gunden ons weinig kansen. Ik ken Ruben goed en vond het fijn om zijn laatste wedstrijd aan zijn zijde te tennissen. Naar de toekomst toe ga ik hard blijven werken. Hopelijk kan ik de komende jaren op de European Open nog mooie resultaten behalen."

Gerelateerd: