Elise Mertens krijgt finale in schoot geworpen na opgave Naomi Osaka

  Gippsland Trophy

  Elise Mertens (29, crown7)
  Naomi Osaka (42, crown2)

  Elise Mertens heeft zonder te spelen de finale bereikt van de Gippsland Trophy, een voorbereidingstoernooi voor de Australian Open. Haar tegenstandster, Naomi Osaka, liet verstek gaan door een "knagende blessure". In de finale in Melbourne ontmoet Mertens een Estse speelster.

  Naomi Osaka heeft zich teruggetrokken uit haar halve finale van de Gippsland Trophy in Melbourne. De Japanse topspeelster wil door een lichte blessure geen risico's nemen met het oog op de Australian Open, die maandag van start gaat.

   

  "Sorry voor de fans, maar ik heb een knagende blessure en ik moet voorzichtig zijn met het oog op de Australian Open. Ik kijk ernaar uit om volgende week weer wedstrijden te spelen", laat de nummer 3 van de wereld weten.

   

  Dat zorgt ervoor dat Elise Mertens doorstoot naar de finale. Osaka, die de Australian Open won in 2019, komt in de eerste ronde in Melbourne uit tegen de Russin Anastasia Pavljoetsjenkova.

  Finale tegen nummer 94

  Elise Mertens (WTA-20) speelt zondag de finale tegen Kaia Kanepi (WTA-94). De speelster uit Estland moest haar halve finale wel spelen. Daarin klopte ze de Russin Jekaterina Aleksandrova (WTA-33) in 2 sets: 6-3 en 7-6.

   

  Mertens en Kanepi ontmoetten elkaar twee keer eerder op het WTA-circuit, telkens op gravel. In 2019 won de Estse in Charleston met 0-6, 6-0 en 7-5. Vorig jaar trok Mertens op Roland Garros aan het langste eind: 6-4 en 7-5.

   

  De finale vindt komende nacht (ten vroegste) om 2u onze tijd plaats.

  Kaia Kanepi heeft haar halve finale wel moeten spelen.

  Lees ook: