Elise Mertens klopt nummer 5 van de wereld en staat in halve finales

  Gippsland Trophy

  Elise Mertens (29, crown7)
  Elina Svitolina (241, crown3)
  6
  1
  3
  5
  2
  7
  1
  3
  0

  Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Gippsland Trophy, het laatste voorbereidingstoernooi voor de Australian Open. Mertens rekende in de kwartfinales af met Elina Svitolina, de nummer 5 van de wereld.

  Elise Mertens (WTA-20) ging in het 4e spelletje door de opslag van Elina Svitolina. De Oekraïense flirtte bij 4-2 voor Mertens met een rebreak, maar de Belgische poetste op haar eigen opslag drie breakpunten weg en pakte even later de 1e set met 6-3.

   

  Ook in set 2 forceerde Mertens al vroeg een break en toen ze bij 4-2 opnieuw door de opslag van Svitolina ging (op love zelfs), mocht ze serveren voor de wedstrijd. Maar toen stokte het plots bij Mertens, die 5 games op een rij verloor en ondertussen ook 3 matchpunten niet kon verzilveren.

   

  Zo moest een 3e set met een "super-tiebreak" voor de beslissing zorgen. Daarin stoomde Mertens naar een 7-1-voorsprong en die bonus gaf ze niet meer uit handen. Het 6e matchpunt was uiteindelijk het goeie voor Mertens, die Naomi Osaka (WTA-3) treft in de halve finales.

  Beeldjes van de match: