Mertens: "Geen mooiere voorbereiding op Australian Open dan duel tegen Osaka"

  Elise Mertens voelt zich goed op Australische bodem.

  Na de nummer 5 volgt de nummer 3. Elise Mertens neemt het in de halve finales van de Gippsland Trophy in Melbourne op tegen de Japanse Naomi Osaka. "Osaka is zonder twijfel de beste speelster van de voorbije maanden."

  Elise Mertens lijkt meer dan klaar voor de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Met een knappe overwinning tegen Elina Svitolina, de nummer 5 van de wereld, stoomde ze door naar de halve finales van het voorbereidingstoernooi in Melbourne.

   

  "Ik ben heel tevreden over mijn prestatie", glunderde ze. "Een speelster uit de top 5 verslaan, in mijn eerste toernooi, geeft vertrouwen. Ik speel goed momenteel."

   

  Maar Mertens zal haar beste tennis nodig hebben in de volgende ronde, want daar wacht Naomi Osaka, de nummer 3 van de wereld. De Japanse won vorig jaar nog de US Open. 

   

  "Osaka verliest niet vaak, dus het wordt een moeilijke wedstrijd", beseft Mertens. "Maar ik kan me geen betere voorbereiding op de Australian Open voorstellen dan duels tegen topspeelsters. Osaka is zonder twijfel de beste speelster van de voorbije maanden."

   

  Mertens hoopt de Japanse onder druk te zetten met haar opslag. "Ik heb deze winter hard gewerkt aan mijn opslag. Ik probeer om gevarieerder en efficiënter te zijn met mijn service. Een noodzakelijk werkpunt als ik wil opklimmen in het klassement."