Ga naar de inhoud

Weerbare Mertens mag zich opmaken voor de kwartfinales in Rome

Danka Kovinic (94, Kwal.)
Elise Mertens (29, 11)
einde
4
set 1
6
4
set 2
6

Elise Mertens (WTA 20) heeft zich in Rome geplaatst voor de kwartfinales na winst tegen kwalificatiespeelster Danka Kovinic. Onze landgenote haalde het in 2 sets: 6-4 en 6-4. In de kwartfinales wacht de Tsjechische Karolína Plíšková (WTA 4).

De overgang van hardcourt naar gravel lijkt voor niet al te veel problemen te zorgen bij Elise Mertens, die zich in Rome klaarstoomt voor Roland Garros. 

 

Met de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA 62) en de Poolse Magda Linette (WTA 35) gingen de eerste 2 speelsters al voor de bijl. Nu mepte Mertens ook de Montenegrijnse Danka Kovinic tegen de muur.

 

Kovinic wipte in de vorige ronde nog Belinda Bencic, toch niet de minste speelster. En ook tegen Mertens begon ze ijzersterk en kwam ze 0-3 voor. Mertens zelf kon maar 2 punten maken, 2 dubbele fouten van haar tegenspeelster.

 

Maar Mertens zette de set toch nog naar haar hand met 6-4-winst. De tweede set verliep vlotter voor Mertens, al eindigde die in dezelfde score: 6-4.

 

Mertens mag zich nu opmaken voor de kwartfinales in Rome. Daar wacht de Tsjechische Karolína Plíšková (WTA 4).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Hoe harder ik op de bal mepte, hoe leuker Kovinic het leek te vinden"

Mertens moest haar spel aanpassen toen Kovinic 3-0 voorkwam. "Hoe harder ik op de bal mepte, hoe leuker zij het leek te vinden. Ik heb dus mijn plan moeten aanpassen. Dat is een must op gravel als een tegenstander alles terugbrengt."

 

"Ik probeerde de bal wat hoger te slaan met meer lift en vooral op zoek te gaan naar doeltreffendheid. Ik ben blij dat ik al drie matchen kon winnen. Het is natuurlijk nog niet gedaan, maar ik heb opnieuw het goede gevoel gevonden op gravel."

 

In de kwartfinales neemt ze het op tegen Pliskova. "Zij is een van de best geplaatste speelsters die ik ben tegengekomen sinds de hervatting. Het wordt een goede test om te zien waar ik sta voor Roland Garros", zegt Mertens.

 

"Natuurlijk wil ik winnen en ik ga er alles aan doen om de opdracht voor haar zo moeilijk mogelijk te maken. Veel zal afhangen van de manier waarop ze opslaat. Als de eerste bal doorkomt, wordt het niet makkelijk om te returnen."

 

"Het doel is om in de rally te komen met kwaliteit. Ik zal goed moeten variëren, agressief zijn en trachten haar te verplichten een extra slag te slaan", stelt onze landgenote. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.