Ga naar de inhoud
Elise Mertens

Ook een bloedneus houdt Elise Mertens niet tegen in Rome

 wo 16 september 2020 13:02
Internazionali BNL d'Italia
Magda Linette (46)
Elise Mertens (33, 11)
einde
2
set 1
6
4
set 2
6

Elise Mertens heeft haar draai gevonden op het gravel van Rome. Onze landgenote zette Magda Linette opzij met 6-2, 6-4. Enkel op het einde van de tweede set had Mertens even moeite. Ze treft nu Danka Kovinic.

Elise Mertens begon als een wervelwind aan haar duel met Magda Linette. In een mum van tijd stond ze 4-0 voor en Linette had op dat moment nog geen punt gemaakt op haar eigen opslag.


De Poolse kon nog 2 setpunten wegwerken, maar het was derde keer, goeie keer: 6-2 voor Mertens. De tweede set leek een kopie te worden van de eerste: bij 5-2 mocht Mertens opslaan voor de overwinning, maar Linette vond plots haar tweede adem.


Ze won twee games op een rij, werkte 4 matchpunten van Mertens weg en kreeg zelfs een kans om gelijk te maken tot 5-5. Maar toen kreeg Mertens een bloedneus.

 

Na de medische time-out maakte Mertens het snel af: met drie punten op een rij stond er eindelijk 6-2, 6-4 op het scorebord.

In de volgende ronde neemt Mertens het op tegen Danka Kovinic (WTA-86), die schakelde het zesde reekshoofd Belinda Benic uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.