• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Panthers nemen ook voor eigen volk de scalp van Australië

  Hockey Pro League

  einde
  10

  De Belgische hockeyvrouwen hebben een reeks nederlagen in de Hockey Pro League uitgewist met een prestigieuze zege tegen Australië. Ambre Ballenghien besliste de match in de slotfase met een strafcorner. Australië is de nummer 3 van de wereld. 

  Voor de Red Panthers is de Pro League een toernooi met ups en downs. De Belgische vrouwen zetten in hun eerste wedstrijden nog wel een flinke stap richting de wereldtop, met een 1-2-zege begin februari op Australische bodem als uitschieter.

   

  Maar de voorbije weken stortte het Belgische huisje helemaal in. In juni slikten de Red Panthers liefst 5 nederlagen op een rij. Aan die reeks kwam vanavond een einde, nota bene weer tegen topland Australië. Een strafcorner in het slot van de wedstrijd legde de eindstand vast.

   

  De Belgische vrouwen, de nummer 13 van de wereld, krikken op die manier hun vertrouwen op en behouden de 5e plaats in het klassement. Australië blijft 3e. Zondag wordt de campagne afgesloten tegen Argentinië.

  Bondscoach Red Panthers: "We hebben supersterk gespeeld tegen Australië"

  Vandermeiren: "Als we op topniveau zijn, kunnen we meedraaien met deze landen"

  Ballenghien scoort tegen Australië: "Dit is heel erg leuk"

  Bekijk een samenvatting van de wedstrijd:

  De Belgische treffer:

  Limauge: "Onze wil om te winnen heeft ons aan de zege geholpen"

  "We hebben een aantal moeilijke wedstrijden gehad met soms wel een goede eerste helft, zoals zondag tegen Nieuw-Zeeland. Als we het eerder soms hebben laten hangen op het einde, zoals tegen de Black Sticks, dan hebben we deze keer wel tot het einde gestreden om de 1-0 vast te houden", reageerde Sophie Limauge.

   

  "We wisten dat Australië alles zou geven op het einde. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk te communiceren, want ze kwamen altijd in een man-meer-situatie in onze laatste 50 meter. Het is echt de wil om te winnen geweest die ons geholpen heeft. We zijn er in geslaagd om hun fysieke kracht te evenaren."

   

  "Nu wacht Argentinië nog als afsluiter, wat een zware brok wordt. Maar als we dit kunnen doen tegen Australië, waarom zouden we dit dan ook niet kunnen tegen Argentinië?"