• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Panthers pakken na Nieuw-Zeeland ook scalp van Australië

  Hockey Pro League

  einde
  12

  De Red Panthers hebben voor een nieuwe stunt gezorgd in de Hockey Pro League. De Belgen klopten Australië, nummer 3 op de wereldranglijst. Het is hun tweede zege op een rij want vrijdag ging ook Nieuw-Zeeland voor de bijl.

  Doelpunten:

  • 35' Struijk 0-1
  • 47' Versavel 0-2
  • 57' Peris 1-2

  Het journaal 13u met o.a. de zege voor de Red Panthers tegen Australië

  De Red Panthers zijn de laagst gerangschikte ploeg in de Pro League, maar na 3 wedstrijden staan de Belgen wel op plaats 2. De Panthers hadden vertrouwen geput uit hun stunt tegen Nieuw-Zeeland en waren niet onder de indruk van de Australische vrouwen.

   

  In het eerste kwartier bleef het windstil, maar daarna namen de Belgen het commando over. Jill Boon zorgde voor het grootste doelgevaar, maar de doelvrouw stond pal. In de tweede helft konden de Panthers wel scoren. Struijk opende de score en in het begin van het vierde kwart deed Versavel er nog een doelpunt bij.

   

  Aisling D'Hooghe moest op het einde van de partij enkele keren in actie schieten. Ze kon de aansluitingstreffer van Peris niet verhinderen, maar de Belgische zege kwam niet meer in gevaar. 

  Thijssen: "Niveau tussen de landen is meer in evenwicht"

  "Deze twee overwinningen zijn een mooie beloning en een bijkomende motivatie om de volgende maanden nog harder te werken", reageerde bondscoach Niels Thijssen op de stunts van de Red Panthers tegen Nieuw-Zeeland en Australië.

   

  "De voorbije twee seizoenen is het niveau tussen alle landen in de top tien, op Nederland uitgezonderd, meer in evenwicht. Spanje, Ierland en België volgen al enkele jaren consequent een ontwikkelingsprogramma waarvan we nu de resultaten beginnen te zien."