• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgische vrouwen botsen op rode lantaarn in Verenigde Staten

  einde
  11

  De Red Panthers zijn in de Hockey Pro League op een 1-1-gelijkspel blijven steken in en tegen de Verenigde Staten. Na de reguliere speeltijd verloren de Red Panthers in Lancaster met 5-4 in de shoot-outs. België is nu 4e in de stand.

  Doelpunten:

  • 5' Gerniers 0-1
  • 50' Grega 1-1

  Droomstart levert Red Panthers geen zege op

  Na successen tegen Nieuw-Zeeland en Australië leken de Verenigde Staten, 1 plaatsje hoger geklasseerd op de wereldranglijst, een haalbare kaart voor de Belgen. Al na amper 5 minuten verraste Alix Gerniers de Amerikaanse doelvrouw: 0-1.

   

  Maar in het tweede kwart waren de Amerikanen baas. Aisling D'Hooghe hield de Belgen recht. Na de pauze nam België de partij weer in handen, maar ondanks het overwicht konden de Red Panthers niet meer scoren. Na een penaltycorner kwam er zelfs nog een gelijkmaker voor de Amerikanen in minuut 50.

   

  In de shoot-outs stond er nog een bonuspunt op het spel, maar ook dat ging niet mee terug naar België. Met 7 punten na 4 matchen staan de Belgen 4e. De Verenigde Staten blijven laatste. De volgende opdracht van de Panthers is een thuiswedstrijd tegen China.

  "We hadden meer moeten scoren na de rust"

  Bondscoach Niels Thijssen kon leven met het gelijkspel. "We wisten dat de Amerikaanse ploeg in vorm was en dat het niet makkelijk zou worden. Dat hebben we kunnen vaststellen op het terrein. Net als België is de VS meer waard dan het klassement laat vermoeden."

   

  "Zeven punten uit vier matchen is goed", meent Thijssen. "Uit de match van vandaag kunnen we vertrouwen putten voor de twee wedstrijden op eigen bodem."

   

  Kapitein Jill Boon baalde na afloop. Zij vond dat de Panthers meer hadden moeten scoren. "We speelden een heel goed eerste kwart. Het tweede was iets minder, maar ik vind dat we in het derde en vierde kwart hun doel echt bestookten. We hadden een of twee extra doelpunten moeten maken. Maar uiteindelijk werd het een gelijkspel en in shoot-outs is het altijd fifty-fifty."