• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Panthers kloppen de VS dankzij goal in slotseconden

  Hockey Pro League

  einde
  21

  De Belgische hockeyvrouwen hebben de Verenigde Staten, nummer 12 van de wereld, geklopt in hun 6e match van de Hockey Pro League.  Dankzij de zege voor eigen publiek verstevigen de Panthers hun 3e plaats.

  Doelpunten:

  39' Weyns (1-0)

  60' Versavel (2-1) 

  De Panthers waren de betere ploeg in het eerste quarter, maar creëerden nauwelijks kansen. Amerika herstelde het evenwicht in het tweede quarters, maar België scoorde. Alleen ging het feestje niet door. Het doelpunt van Boon werd afgekeurd voor een fout.

   

  Na de rust nam Amerika de match in handen. D'Hooghe moest knap redden op een strafcorner om een achterstand te voorkomen. De Amerikaanse dominantie hield de Panthers zelfs niet tegen om als eerste te scoren. Weyns zorgde voor 1-0, maar Amerika maakte voor het begin van het laatste quarter gelijk na een strafcorner. 

   

  België drukte door in het vierde quarter, maar sprong niet secuur genoeg om met zijn kansen. Een gelijkspel leek in de maak, tot de laatste minuut was ingegaan. Met nog 45 seconden op de klok besliste Versavel de match: 2-1.

  Thijssen: "Sta nog altijd te trillen om mijn benen"

  • Niels Thijssen: "Ik sta nog altijd te trillen op mijn benen. het was zwaarbevochten. We hadden het moeilijker dan tegen China. Het leek alsof we meer moeite hadden met de bal en het veld. Iedere quarter werd het een beetje beter. Nooit het niveau van tegen China, maar net genoeg om voor de overwinning te gaan. Dat we dan zo laat nog scoren is wel lekker. Ik wil niet zeggen dat de VS ons niet liggen, maar ze spelen heel direct en heel fysiek en daar hadden we meer moeite mee dan gedacht."
  • Jill Boon: "Dit soort matchen moeten we ook kunnen winnen. In de VS hadden we dezelfde kansen, maar maakten we ze niet af. Nu wel en dat is fantastisch. Het was lastig, we maakten veel technische fouten, maar ook de tegenstander was lastig. Met 4 punten op 6 is de balans wel positief. De sterkte van deze groep is dat we met de voeten op de grond blijven en hard blijven werken. Technisch, tactisch en fysiek worden we sterker. We moeten het gewoon match per match bekijken."

  Thijssen: "Groot compliment aan de ploeg om toch door te duwen"

  Gerniers: "We hebben karakter getoond"

  Boon: "We moeten dit soort matchen ook kunnen winnen"