• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Panthers stunten in Nieuw-Zeeland voor eerste zege in Pro League

  Hockey Pro League

  einde
  01

  De Red Panthers hebben hun eerste overwinning in de Pro League beet. De Belgische hockeyvrouwen wonnen nipt in Nieuw-Zeeland. Jill Boon was ondanks een gemiste strafbal de matchwinnaar met de enige goal.

  Doelpunt: 59' Jill Boon 0-1

  De Belgische vrouwen zijn de laagst gerangschikte ploeg in de Pro League en ook op bezoek bij Nieuw-Zeeland, nummer 6 op de wereldranglijst, was België de underdog. Maar Nieuw-Zeeland en België hielden elkaar lang in evenwicht.

   

  In het laatste kwart kregen beide teams kansen op de zege. Joanne Peeters liet een dot van een kans liggen op een tegenaanval, maar dat deed Kelsey Smith haar na aan de overkant.

   

  In de slotfase miste Jill Boon dé kans op de 0-1. Haar poging op een strafbal was recht op de doelvrouw van Nieuw-Zeeland. Gelukkig maakte Boon dat even later goed door een knal van Gerniers mooi in doel te deviëren: 0-1.

   

  In de laatste minuut kon Nieuw-Zeeland niet meer terugslaan. Na een nederlaag in Argentinië is de eerste zege in de Pro League meer dan welkom voor de Red Panthers. Nieuw-Zeeland blijft achter met 2 nipte nederlagen tegen de lage landen.

  "Scoren in de slotminuut, het kan niet beter"

  "We hebben de hele match hard gewerkt en druk gezet en we zijn uiteindelijk beloond", sprak Alix Gerniers. "Het hele team heeft een enorme inspanning geleverd en scoren in de slotminuut, het kan niet beter."

   

  Doelpuntenmaker Jill Boon: "Het was een heel spannend laatste kwart met kansen voor beide ploegen. De Pro League is ideaal voor ons. De Red Panthers zitten in een opwaartse spiraal en nu kunnen we tegen sterke ploegen spelen. Dat is ideaal met het oog op het ultieme doel: Tokio 2020."

  Pauline Leclef in actie tegen Nieuw-Zeeland.