Koninklijke HFC (III) Go Ahead Eagles 1-4
Maassluis (III) Volendam 1-0
Sparta Nijkerk (IV) Fortuna Sittard 0-1
AFC Amsterdam (III) PEC Zwolle 1-0
Heerenveen VVV Venlo (II) 5-1

KNVB Beker: Nieuwkoop (ex-Union) beslist kraker tussen Feyenoord en AZ, Cambuur is stuntploeg met dienst

wo 7 februari 2024 23:20

In de Nederlandse bekercompetitie naderen we de eindfase. Wie heeft een plaats in de halve finales versierd? Hier vindt u de resultaten.

kwartfinales
NEC ADO (II) 3-0
Cambuur (II) Vitesse 3-1
Feyenoord AZ 2-0
Groningen (II) Fortuna Sittard 0-0 (4-3)

KNVB-beker: kwartfinales

23:13

Feyenoord wint topper tegen AZ

Dé kraker van de kwartfinales was de wedstrijd tussen Feyenoord en AZ, respectievelijk het nummer twee en vier in de Eredivisie. Een topper die meteen door de thuisploeg in handen werd genomen. Na amper twintig minuten zorgde Trauner al voor de voorsprong voor Feyenoord, maar de VAR kwam initieel nog tussen. Tweede keer, goede keer? Jawel, net voor de rust brak Geertruida dan toch de ban. En diep in het slot bezegelde ex-Unionist Nieuwkoop de match met 2-0.

20:42

Cambuur stunt

Vitesse heeft een blauwtje gelopen bij Cambuur. De tweedeklasser schakelde in de vorige ronde stuntploeg Hercules uit en tekende nu zelf voor een knalprestatie door Vitesse te kloppen.

10 minuten voor tijd kwam Vitesse op gelijke hoogte, maar de thuisploeg scoorde nog 2 keer in de laatste 10 minuten.

20:41
06/02/24
21:51

NEC wipt ADO

De eerste halvefinalist in de KNVB beker komt uit Nijmegen: NEC klopte in eigen huis ADO Den Haag.

De thuisploeg kwam al in de 2e minuut op voorsprong tegen de huidige nummer 2 in de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie.

Op het uur verdubbelde NEC zijn bonus en niet veel later was de match bij 3-0 gespeeld.

NEC aast op een eerste bekerfinale sinds 2000. Toen verloor het van Roda JC de finale in De Kuip.