Ga naar de inhoud
stand superprestige veldrijden vrouwen
1. Annemarie Worst (Ned) 64
2. Ceylin Alvarado (Ned) 59
3. Aniek van Alphen (Ned) 58
4. Inge van der Heijden (Ned) 48
5. Denise Betsema (Ned) 46
6. Marion Norbert Riberolle 40
7. Sanne Cant 37
8. Fem van Empel (Ned) 30
9. Alicia Franck 27
10. Manon Bakker (Ned) 21

kalender superprestige veldrijden

datum cross winnaar winnares
22/10 Overijse Iserbyt Van Empel
28/10 Ruddervoorde Iserbyt Alvarado
11/11 Niel Iserbyt Alvarado
18/11 Merksplas Nieuwenhuis Alvarado
02/12 Boom Nieuwenhuis Van Empel
27/12 Heusden-Zolder    
28/12 Diegem    
10/02 Middelkerke    

Fem van Empel duldt ook in Boom geen tegenstand en boekt indrukwekkende 9 op 9

 za 2 december 2023 14:25
Er is niemand opgewassen tegen deze Fem van Empel.

Fem van Empel laat geen kruimel liggen dit veldritseizoen. Ook in haar 9e cross in Boom was de wereldkampioene ongenaakbaar en boekte ze haar 9e overwinning. Puck Pieterse moest na een vroege val al snel de rol lossen en werd 2e. Annemarie Worst mocht als nummer 3 mee op het podium. Worst is ook de nieuwe leider in het klassement van de superprestige.

Met Shirin van Anrooij, Puck Pieterse en Fem van Empel aan de start werd vooraf een mooi duel voorspeld. Van Empel won alle crossen die ze reed  en was dan ook favoriete.

 

Bij de start ging het echter mis voor de wereldkampioene. Ze schoot uit haar klikpedaal en ging zo pas rond de 10e plaats het veld in. Ook Van Anrooij werd opgehouden en kwam niet meer in het stuk voor.

 

Pieterse was wel goed weg en kon Van Empel even onder druk zetten. Zeker toen die laatste even wegschoof in de gladde modder leek Pieterse wat afstand te kunnen nemen.

Maar toen toonde Fem van Empel de fenomenale vorm waarin ze zich momenteel bevindt. De renster van Jumbo-Visma reed probleemloos tot bij Pieterse en toen Pieterse uitgleed was de wedstrijd beslist.

 

De voorsprong van Van Empel bleef groeien en uiteindelijk haalde ze het met meer dan een minuut voorsprong op Pieterse. In een spannende strijd om de derde plaats won Annemarie Worst het pleit van Inge van Der Heijden en Kata Blanka Vas.

 

Door die derde plaats is Worst ook de nieuwe leider in de tussenstand, al moeten we van vandaag toch vooral de suprematie van Van Empel onthouden.

  • Fem van Empel: "Voor de start voelde ik me niet goed, ik zat er niet in. In de eerste ronde liep dan alles fout en maakte ik knullige fouten. Er was ook wel iets veranderd ten opzichte van de verkenning, de eerste ronde ging dus niet goed. Het waren niet echt twijfels, ik miste gewoon wat scherpte. Het is goed om even wakker geschud te worden, ik ben heel tevreden met de rest. Toen Puck dan een schuivertje maakte werd het gat alleen groter, daat maakt me blij. Dat het verschil dan groter is dan een minuut is ongelofelijk."

Fase per fase

14:26

Sanne Cant is de eerste Belgische, ze eindigt 8e. Van Anrooij deed vandaag op geen enkel moment mee en moet vrede nemen met een 9e plek.

14:26

Worst nieuwe leider

Annemarie Worst rondt haar aanval af en komt binnen als 3e. Ze doet een uitstekende zaak in het klassement en wordt leider, Van Der Heijden eindigt 4e. De inhaalrace van Van Alphen eindigt op de 5e plek.

14:24

Puck Pieterse is de enige die even kon volgen bij Van Empel, ze pakt dan ook een verdiende tweede plaats. Al is dat wel op meer dan een minuut.

14:24

Van Empel pakt 9 op 9!

Fem van Empel komt lachend over de streep, ze lijkt zelfs niet buiten adem. Fenomenaal wat de wereldkampioene hier vandaag liet zijn.

14:22

Worst op weg naar het podium

De strijd om de derde plek lijkt nu toch beslecht te zijn. Worst heeft een tussenversnelling geplaatst en rijdt weg van Van Der Heijden.

14:19

Aniek van Alphen rijdt een erg sterke inhaalrace en steekt zowaar nog de neus aan het venster voor de derde plaats. Ze komt op 5 seconden van Worst en Van Der Heijden.

14:18

Van Empel gooit met minuten

Pieterse passeert al op 1:10 van de leidster. Van Der Heijden en Worst komen langs op ruim 2 minuten, Vas heeft de rol moeten lossen na een klein technisch foutje.

14:17

Laatste ronde voor Van Empel

Van Empel komt een voorlaatste keer voorbij aan de finish. Ze moet nog een keer over het parcours glijden alvorens het zegegebaar te mogen maken.

14:16

Vas en Van Der Heijden

Het podium is nog niet binnen voor Annemarie Worst. Kata Blanka Vas en Inge van der Heijden blijven Worst onder druk zetten.

14:14

Het dubbelen is begonnen voor Fem van Empel. De ene na de andere renster ziet de flitsende wereldkampioene langskomen.

14:12

Pieterse rijdt ook geen perfecte cross. De Nederlandse kampioene schuift opnieuw even weg in een bocht.

14:11

Annemarie Worst heeft Vas achtergelaten en komt over de streep op 1:45 van Van Empel. De leiding in het klassement kan Worst bijna niet meer ontglippen.

14:10

59 seconden

Puck Pieterse blijft eenzaam rondrijden op de tweede plaats. Ze wordt door Van Empel op net geen minuut achterstand gereden.

14:10
Van Anrooij maakt een schuiver.
14:09

Val

Shirin van Anrooij komt op een glad stuk toch even ten val. Ze blijft wel hangen op de negende plaats.

14:08

Worst en Vas laten Van Der Heijden achter. Sanne Cant laat zich ondertussen zien en schuift op, ook Van Anrooij schuift de top 10 binnen.

14:06

Hergroepering voor plaats 3

De strijd om het podium blijft boeien. Worst en Van Der Heijden zijn opnieuw bij Vas gekomen.

14:06
Van Empel rijdt over de meet, nog drie rondjes en dan mag ze haar handen in de lucht steken.