Ga naar de inhoud

1 jaar geleden van Anderlecht, nu sensatie op beloften-EK: zet Sergio Gomez straks de kroon op een droomjaar?

 za 8 juli 2023 09:54
" "
Gomez neemt het met Spanje op tegen Engeland in de finale in Georgië.

Als figurant bij Manchester City vulde Sergio Gomez (22) dit seizoen zijn prijzenkast. Maar straks krijgt de ex-speler van Anderlecht de kans om als hoofdrolspeler het EK voor beloften met Spanje te winnen. Wedden dat paars-wit straks mee supportert?

Terwijl onze Belgische beloften al even de koffer gepakt hebben, maakt Georgië zich op voor een droomfinale van het EK voor beloften.

 

Spanje tegen Engeland is een clash tussen twee giganten in het (jeugd)voetbal, met de eilandbewoners als lichte favoriet. In 6 EK-matchen incasseerden ze nog geen enkel doelpunt. Straf.

 

Alleen: bij Spanje loopt ene Sergio Gomez rond.

 

Dit toernooi al goed voor 3 goals en 2 assists in amper vier matchen - geen enkele speler was beslissender op het EK. Onder meer in de spannende kwartfinale tegen Zwitserland speelde Gomez, als linkermiddenvelder, een cruciale rol.

 

Net zoals twee seizoenen geleden bij het Anderlecht van Vincent Kompany dus. Toen toonde het ex-jeugdproduct van Barça zich vaak ongrijpbaar als wingback.

 

Prestaties die de Spanjaard ongeveer een jaar geleden zou verzilveren met een droomtransfer naar Manchester City.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gouden hattrick

Zijn eerste periode bij de Engelse topclub evalueren is dubbel.

 

Door de enorme concurrentie was SergioGomez nooit een vaste titularis - een assist in de derby tegen United was zijn enige beslissende actie. Anderzijds maakte de Spanjaard als figurant wel deel uit van het historische seizoen van de Citizens.

 

De FA Cup, de Premier League en de Champions League: niemand wist ze ooit nog uit van zijn palmares.

 

"Ik heb iedere sessie iets geleerd van Pep Guardiola", vertelde Gomez eerder dit EK in een interview. "Het is dan ook mijn bedoeling om bij Manchester City te blijven."

Sergio Gomez
Sergio Gomez met de Champions League-beker.

Maar eerst wil Gomez ook het EK voor beloften aan zijn palmares toevoegen. Dit keer als hoofdrolspeler, niet als figurant.

 

U moet weten: spelen voor zijn land - ook al is het maar voor de jeugdploegen - haalt iets speciaals naar boven bij Gomez. Eerder kroonde hij zich al tot Europees kampioen bij de U17 en U19.

 

Straks kan hij een gouden hattrick vervolledigen.


Mede met die unieke prestatie in het achterhoofd zakte Gomez meteen na het titelfeestje met Manchester City - Grealish lag ongetwijfeld nog uit te kateren - af naar de Spaanse selectie. Voor zijn afreis plande de voorbeeldprof zelfs dubbele individuele trainingssessies in.

 

Toen hij zich eindelijk bij de rest van zijn ploegmaats voegde in Roemenië organiseerde Gomez zelfs een etentje voor het hele team. Volgens Spaanse media onder het mom om zijn Champions League-winst te vieren, maar eigenlijk om het teamgevoel nog wat extra te versterken.

 

Een leider op én naast het veld voor Spanje op dit EK. Straks in de finale tegen Engeland kan de ultieme beloning volgen.

 

En misschien zelfs ook een welgekomen extraatje voor Anderlecht, dat naar verluidt nog 10% op de meerwaarde van een doorverkoop heeft.

 

Je weet immers nooit wat een nieuwe knalprestatie teweeg zou brengen.

Kijk straks om 18 uur naar de finale