Europees Kampioenschap Onder-21
speeldag 1

Kleppers van Spanje en Engeland spelen finale van EK voor beloften na dominante vertoningen

wo 5 juli 2023 23:34
Spanje en Engeland zorgen voor gedroomde finale op het EK voor beloften.

Het EK voor beloften krijgt een droomfinale. Spanje en Engeland hebben met overmacht hun tegenstanders opzijgezet in hun halve finales. De Spanjaarden tikten een machteloos Oekraïne tureluurs en scoorden 5 goals. Engeland maakte het zichzelf vooral moeilijk, maar lijkt klaar voor de eindstrijd.

1. 14' - Doelpunt - Artem Bondarenko (0 - 1)
  2. 18' - Doelpunt - Abel Ruiz (1 - 1)
  3. 25' - Doelpunt - Oihan Sancet (2 - 1)
  4. 38' - Geel - Antonio Blanco
  5. 45' - Geel - Oleksii Sych
  1. 55' - Doelpunt - Antonio Blanco (3 - 1)
  10. 77' - Verv. Artem Bondarenko door Oleg Ocheretko
  11. 79' - Doelpunt - Sergio Gómez (5 - 1)
  12. 81' - Verv. Sergio Gómez door Rodrigo Riquelme
Europees Kampioenschap Onder-21 - speeldag 1 - 05/07/23 - 21:02
14'
Artem Bondarenko
0 - 1
14'
18'
Abel Ruiz
18'
Abel Ruiz
1 - 1
25'
Oihan Sancet
25'
2 - 1
55'
Antonio Blanco
55'
3 - 1
69'
Aimar Oroz
69'
Aimar Oroz
4 - 1
79'
Sergio Gómez
79'
5 - 1

De avond begon nochtans goed voor de Oekraïners.  Op aangeven van Mudryk, dure vogel van Chelsea, opende Artem Bondarenko na dertien minuten de score.

Lang konden ze niet genieten van die voorsprong. Vier minuten later scoorde Abel Ruiz (Braga) de gelijkmaker, nog eens zeven minuten later stond Spanje op voorsprong dankzij een treffer van Oihan Sancet.

Na de pauze diepte Real Madrid-goudhaantje Antonio Blanco de voorsprong verder uit tot 3-1, Aimar Oroz (Osasuna) nam met de vierde Spaanse treffer na 68 minuten de laatste twijfels weg.

Twaalf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zette Sergio Gomez, oude bekende van Anderlecht en nu bij Manchester City, de 5-1-eindstand op het scorebord.

(lees voort onder de tweet)

Engeland maakt het zichzelf moeilijk

1. 21' - Geel - Dor David Turgeman
  2. 43' - Doelpunt - Morgan Gibbs-White (0 - 1)
  12. 90' - Verv. Omri Gandelman door Aynao Prada
  13. 90+1' - Doelpunt - Cameron Archer (0 - 3)
Europees Kampioenschap Onder-21 - speeldag 1 - 05/07/23 - 18:02
43'
Morgan Gibbs-White
0 - 1
43'
67'
Cole Palmer
0 - 2
Cole Palmer
67'
90+1'
Cameron Archer
0 - 3
90+1'

Een eerste gouden kans om de druk weg te werken: verkeken. Morgan Gibbs-White (Nottingham Forrest) miste in de 17e minuut een vroeg cadeautje vanaf elfmeter.

Gelukkig voor Engeland zette die misser eigenhandig recht met de openingsgoal in de 42e minuut tegen Israël.

Cole Palmer (Manchester City) legde de partij uiteindelijk in een beslissende plooi na het uur en de ingevallen Cameron Archer (Aston Villa) bepaalde in de slotminuut de eindstand.

De U21 van Israël – gecoacht door voormalig Standard-trainer Guy Luzon – kunnen dus niet stunten tegen de jongens uit de Premier League. Ze schopten het tot bij de laatste vier door medeorganisator en medebeul van de Belgen Georgië in de kwartfinales na strafschoppen uit het toernooi te knikkeren.

Spanje zal zich nu moeten verplaatsen, want de finale wordt zaterdag gespeeld in het Batumistadion in Georgië.

Zaterdag volgt de finale

Engeland Onder-21
1-0
Spanje Onder-21

Sporza zendt zaterdag de finale van het EK voor beloften uit. Kijk vanaf 17.50 uur naar Canvas of volg de apotheose van het toernooi via de livestream in onze app.