Ga naar de inhoud

Nick Kyrgios moet met blessure passen voor nieuwe United Cup tennis

Nick Kyrgios

De Australiër Nick Kyrgios (ATP 22) zal niet deelnemen aan de United Cup in eigen land, die donderdag van start gaat. Dat heeft de Australische tennisfederatie gemeld. De 27-jarige Kyrgios heeft een blessure overgehouden aan een demonstratietoernooi in Dubai.

Alex de Minaur (ATP 24) is bij de Aussies de nieuwe nummer 1 en neemt het donderdag in de groepsfase al op tegen Cameron Norrie (ATP 14), met Groot-Brittannië de eerste tegenstander. 

 

Jason Kubler (ATP 107) is de Australische nummer twee. Spanje maakt groep D, waarvan de wedstrijden in Sydney plaatsvinden, vol.   

 

De United Cup is een nieuwe tenniscompetitie met gemengde teams. Achttien landen nemen deel en werden ingedeeld in zes groepen van telkens drie landen. De zes groepswinnaars spelen play-offs voor een plaats in de halve finales. 

 

Van de drie verliezers van die play-offs wordt het team dat het beste presteerde in de groepsfase ook opgevist voor de Final Four. 

 

Elke confrontatie bestaat uit twee enkelspelen bij zowel de mannen als vrouwen en een gemengd dubbel. België, met onder meer Goffin en Mertens, neemt het in groep A in Perth op tegen Griekenland en Bulgarije.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Belgische delegatie in Australië:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.