Ga naar de inhoud

Rally van Catalonië: Ogier pakt 55e rallyzege, Neuville eindigt tweede

Sébastien Ogier heeft in Catalonië zijn eerste rally van het seizoen gewonnen. De Fransman troefde onze landgenoot Thierry Neuville af. Neuville blijft derde in de WK-stand, over twee weken volgt de laatste race van het seizoen in Japan.

eindstand Rally van Catalonië
1. Sébastien Ogier (Fra/Toyota) 2u44'43"9
2. Thierry Neuville (Hyundai) op 16"4
3. Kalle Rovanperä (Fin/Toyota) 34"5
4. Ott Tänak (Est/Hyundai) 44"0
Rally van Catalonië
14:46
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13:23
Ogier wint nog eens, Neuville tweede

Sébastien Ogier (Toyota) heeft de Rally van Spanje gewonnen, de voorlaatste wedstrijd van het WK rally. Thierry Neuville (Hyundai) eindigde als tweede op 16,5 seconden.

Wereldkampioen Kalle Rovanperä (Toyota) finishte als derde. Dankzij het dubbele podium verlengt Toyota zijn wereldtitel bij de constructeurs.

Ogier won in Spanje 9 van de in 19 klassementsritten. Voor Ogier is het zijn eerste zege nadat hij eind vorig jaar met rallypensioen ging, zijn eerste zege met een hybridewagen, en zijn eerste zege ook met zijn nieuwe corijder Benjamin Veillas. Het is zijn 55e overwinning in 174 WK-rally's.

Thierry Neuville, winnaar van de vorige twee edities van de Rally van Spanje, moest genoegen nemen met de tweede plaats. Zondagochtend ontbond de Belg nog zijn duivels en maakte hij 6,8 seconden van zijn achterstand op Ogier goed. Maar verder kwam hij niet. Neuville eindigt als tweede. Het is zijn vierde podium dit seizoen. In de WK-tussenstand blijft hij derde.


13:21
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22/10/22
21:20
Neuville duikt als 2e de slotdag in

Met winst in de superspecial is Thierry Neuville (Hyundai) in Salou over Rovanperä naar de 2e plaats opgerukt. Onze landgenoot krijgt morgen nog in 4 klassementsritten de kans om zijn achterstand van 20 seconden op leider Ogier weg te werken. 

21:18
Het podium is het doel. Als het mogelijk is, wil ik winnen. Als dat niet mogelijk is, ben ik blij met de 2e plaats.
Thierry Neuville
21:18
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
11:53
Het was een goede rit voor ons. We hebben wel nog wat werk aan de wagen. Telkens wanneer de weg vuil wordt, heb ik een minder goed gevoel met de wagen en ken ik zijn limieten niet. We kunnen sneller en beter, op voorwaarde dat we een betere afstelling vinden.
Thierry Neuville
11:50
Neuville blijft derde na ochtendsessie

Sébastien Ogier blijft aan de leiding in de Rally van Spanje na de ochtendsessie op zaterdag. De Fransman heeft een voorsprong van 9,7 seconden op eerste achtervolger en teamgenoot Kalle Rovanperä. Thierry Neuville is derde op 14,2 seconden. De derde rit van zaterdagochtend werd geannuleerd na een zware crash van Gus Greensmith.

Neuville begon uitstekend aan de tweede wedstrijddag. De Belg reed de snelste tijd en was daarbij 0,9 seconden sneller dan Ogier en 1,5 seconden sneller dan Rovanperä. In de tweede rit van de dag reed Ogier de snelste tijd. De Fransman was op zijn beurt 2,6 seconden sneller dan Neuville en 4,3 seconden sneller dan Rovanperä. In de stand loopt Ogier iets verder weg van zijn achtervolgers. Neuville nadert dan weer op Rovanperä. 

Zaterdagnamiddag worden dezelfde drie ritten als deze voormiddag gereden. De tweede wedstrijddag eindigt vanavond met een korte klassementsrit in het centrum van Salou. De Rally van Spanje eindigt zondagnamiddag.


11:49
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
21/10/22
18:51
Neuville kan goeie start niet aanhouden

Thierry Neuville was sterk begonnen aan de Rally van Catalonië en na de ochtendsessie stond hij ook aan de leiding. Maar in de namiddag verloor hij het vertrouwen in de auto en koos hij samen met zijn team ook voor een verkeerde bandenset (gokkend op regen). Het gevolg was dat de Toyota's van Sébastien Ogier en wereldkampioen Kalle Rovanperä hem voorbij denderden.

Met een dikke 12 seconden achterstand en nog 11 races op het programma hoeft Neuville wel nog niet te wanhopen. Een tweede GP-zege van het seizoen zit er nog altijd in.

18:50
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.