Tinne Gilis squasht zich naar kwartfinales British Open

Tinne Gilis heeft ook haar derde wedstrijd gewonnen op de British Open squash op de PSA World Tour en is zo kwartfinaliste. Vandaag ging de Indiase Johsna Chinappa voor de bijl met 3-0. Morgen speelt zus Nele Gilis haar 1/8e finale in Hull.

Tinne Gilis is nummer 24 van de wereld, Chinappa nummer 14. Maar met 12-10, 11-8, 11-8 won de Belgische in 3 sets. Ook in de eerste en tweede ronde gaf Tinne Gilis geen set prijs.

Vrijdag staat de 24-jarige Gilis tegenover de Egyptische Hania El Mammamy (PSA-3/2e reekshoofd) of de Engelse Georgina Kennedy (PSA-11) voor een plek in de halve finales.

Zus Nele, 2 jaar ouder dan Tinne en 13e van de wereld, was vrij in de eerste ronde. In de 2e ronde versloeg zij de Maleisische Rachel Arnold (PSA-31) met 3-0 (11-2, 11-4, 11-2. Morgen in de 1/8e finales staat ze tegenover de Egyptische Nour El Tayeb (ex-nummer 3 van de wereld en 8e reekshoofd). El Tayeb is onlangs mama geworden en heeft nog geen nieuw klassement.