Ga naar de inhoud

Henri Vandenabeele in Kopman: "Ploegmaats? Heb getwijfeld over Søren Kragh Andersen"

Het peloton maakt het de Sporza Wielermanagers dit jaar knap lastig. Ook Henri Vandenabeele, renner bij Team DSM, speelt mee en greep al in met de inbreng van onder anderen Mathieu van der Poel en Mads Pedersen.

Dat Henri Vandenabeele zichzelf niet in zijn ploegje zet is weinig verrassend, de 21-jarige renner rijdt geen koersen die punten opleveren in ons spel. Maar ook de rest van Team DSM kwam er niet in. 

 

"Ik heb een beetje getwijfeld", vertelt hij. "Søren Kragh Andersen wou ik er misschien wel inzetten omdat ik wist dat hij wel goed in vorm was. Maar uiteindelijk toch niet gedaan door de budgetten en omdat ik wist dat hij voor de Omloop nog een coronavaccin moest krijgen. Allemaal dingen om rekening mee te houden. Ik heb er goed over nagedacht."

 

Er is wel een ploegmaat die al veel punten heeft opgeleverd. Sam Welsford is een van de renners die goed scoort in de rankschikking "points per million".

 

"Dat is een Australiër die van de piste komt", weet Vandenabeele. "Ik had hem dit jaar nog niet zo sterk verwacht, maar ze geloven er wel in bij ons in de ploeg, die kan nog verbazen in de toekomst."

Dylan Teuns reed sterk in Catalonië. Dat is misschien nog iemand om te onthouden voor de Ardennen

Vandenabeele heeft al stevig gesleuteld aan zijn team. "Voor Milaan-Sanremo heb ik al een paar transfers gedaan, Mathieu van der Poel en Mads Pedersen heb ik in mijn ploeg gezet. Dat heeft toen goed uitgepakt, maar afgelopen weekend was het toch iets minder. Zeker omdat ik daarvoor Jasper Stuyven en Stefan Küng er heb uitgegooid en die pakken dan wel punten."

 

"Dus nog geen gouden wissels, maar ik moest er grote mannen uithalen om Van der Poel te kunnen betalen. En die zal nog wel opleveren, hoop ik."

Veel wissels heeft hij dan niet meer over voor de Ardennen, maar toch nog een tip vanuit de Ronde van Catalonië: Dylan Teuns. "Die reed wel sterk. Dat is misschien nog iemand om te onthouden, een optie."

 

Tot slot, de ploeg van Vandenabeele in de Sporza Wielermanager heet DakKanDweiln. Dat vraagt om wat uitleg. "Dat komt van een liedje", lacht hij. "Dat is een liedje dat populair is binnen onze vriendengroep. Het is van Aalst afkomstig, denk ik."

 

"Zoek het zeker eens op, het is wel nog grappig. Of ik het opzet voor de koers? Neen, dat zeker niet."

De ploegnaam van Henri Vandenabeele? Geïnspireerd op deze hit!

Beluister Kopman

 

Je kunt de podcast ook beluisteren in de app van Sporza, klik daarvoor bovenaan de navigatie op "podcasts".