Dimitri "The Dreammaker" Van den Bergh in finale: "Weer komt een droom uit"

  Dimitri Van Den Bergh (archief) speelt voor het 2e jaar op een rij de finale van de World Matchplay Darts.

  Dimitri Van den Bergh is waar hij wilde zijn: in de finale van de World Matchplay Darts, zodat hij zijn titel eigenhandig kan verdedigen. De Belgische nummer 8 van de wereld neemt het daarin op tegen zijn Engelse vriend Peter Wright, de nummer 2. "Ik toon dat ik in alle omstandigheden een goede speler kan zijn", glunderde onze landgenoot.

  Van den Bergh kende een wisselvallige halve finale tegen de verrassende Pool Krzysztof Ratajski, maar won al bij al makkelijk met 17-9, vooral door de fouten van de ander.

   

  Dan was de prestatie van Wright fenomenaal: de wereldkampioen van 2020 won tegen Michael Van Gerwen met een gemiddelde van 110.37, ongezien in een halve finale van het World Matchplay. 17-10 was zijn deel.

   

  De Belgische "Dreammaker" blijft dromen: "Yes, I am! Zeker na die eerste 5 legs (4-1 achter, red). Ik moest achtervolgen en speelde zeker niet briljant, maar op een of andere manier kon ik het tij keren. Het publiek hielp me daar zeker bij, al miste Krzysztof heel wat dubbels."

   

  "Maar ik, The Dreammaker, sta voor het 2e jaar op een rij in de finale. Deze keer doe ik het wel voor publiek. Ik toon de mensen dat ik een goeie speler kan zijn in alle omstandigheden."

   

  "En ik wil het nog maar eens benadrukken: ik hou van dit publiek. De mensen helpen me heel hard, zeker vanavond."

   

  Vorig jaar zegevierde Van den Bergh tegen Gary Anderson in een lege zaal in Milton Keynes, in Blackpool is het publiek luid aanwezig. Daardoor twijfelden sommigen aan de waarde van zijn titel vorig jaar.

  "Ik toon dat ik een goede speler kan zijn in alle omstandigheden.

  Dimitri Van Den Bergh

  "Dat ik weer in de finale sta, is maar een klein beetje met als reden om hun ongelijk te bewijzen. Elke keer opnieuw wil ik me gewoon concentreren op mijn eigen spel en tonen dat alles mogelijk is. En plots sta ik weer in die finale. Mijn dromen komen weer uit."

   

  "Ik sta op 1 wedstrijd van opnieuw geschiedenis te schrijven. Maar het belangrijkste is dat ik weer in die finale sta. Dat betekent alles voor mij."

   

  Het publiek stond als 1 man achter onze landgenoot, op het eind zongen ze allemaal zijn naam: "Mijn plan is altijd om me niet onder de voet te laten lopen door mijn tegenstander, maar de manier waarop het publiek juichte en zong hielp me op de voet."

   

  "Als ik de beker opnieuw win, komt er weer een droom uit", lachte The Dreammaker. Hij moet dan wel voorbij zijn buddy Peter Wright, waar hij vorig jaar in de lockdownperiode nog enkele weken verbleef, toen hij vastzat in Engeland.

  De reactie van Peter Wright: