Van Vleuten houdt Vollering achter zich in regenachtig Baskenland

  Van Vleuten hield Vollering af.

  Annemiek van Vleuten heeft net als vorig jaar de Emakumeen Nafarroako Klasikoa gewonnen, een eendagskoers in het Baskenland. De Nederlandse van Movistar haalde het in een regenachtige editie voor haar landgenote Demi Vollering.

  Na meer dan 100 kilometer reden de grote namen samen de finale in. Vele rensters werden blijkbaar geïnspireerd door het weer want het regende aanvalspogingen. Niemand raakte echt weg tot Van Vleuten eens op haar pedalen duwde op de slotklim.

   

  Ze kletste iedereen uit het wiel, maar in de kilometers na de top kwam Vollering nog gevaarlijk opzetten. Ze zette de jacht in op haar landgenote, maar aan de finish had Van Vleuten net nog een fiets voorsprong.

  Uitslag

  1. Annemiek van Vleuten (Ned) - in 3u44'33"
  2. Demi Vollering (Ned) - z.t.
  3. Elisa Longo Borghini (Ita) - op 6"
  4. Ashleigh Moolman (ZAf) - 16"
  5. Marta Cavalli - z.t.

  De eindsprint van Van Vleuten