Copiloot woest dat hij na 23 jaar opzij wordt geschoven door Sébastien Loeb

  Daniel Elena en Sébastien Loeb zaten sinds 1998 samen in de wagen.

  Sébastien Loeb neemt na 23 jaar afscheid van zijn vaste copiloot Daniel Elena. Een breuk die duidelijk hard is aangekomen bij de Monegask, getuige een videoboodschap op Facebook.

  9 wereldtitels, 79 WK-rally's gewonnen en 119 podiumplaatsen. Sébastien Loeb en Daniel Elena hebben samen heel wat watertjes doorzwommen.  

   

  Ze stonden samen ook vijf keer aan de start van de Dakar Rally, maar na de tegenvallende prestaties dit jaar in Saudi-Arabië krijgt Elena de rekening gepresenteerd. 

   

  "Na vijf Dakars zijn we met het team tot de conclusie gekomen dat het beter is om iets anders te proberen", schrijft Loeb op sociale media. "Het doet me veel hartzeer dat we in 2022 niet meer als teamgenoten aan de start komen."

  Het doet me veel hartzeer dat we in 2022 niet meer als teamgenoten aan de start komen.

  Sébastien Loeb

  Elena: "Ik heb niet genoeg ervaring?"

  De 47-jarige Loeb wil graag nog de Dakar aan zijn palmares toevoegen en volgens zijn nieuwe ploeg Prodrive was dit niet mogelijk met Elena als copiloot.


  En dat schoot bij Elena in het verkeerde keelgat. "Na 9 wereldtitels en 79 zeges krijg ik te horen dat ik niet gemotiveerd genoeg ben, dat ik niet genoeg ervaring heb...", zegt de Monegask."


  "Jullie auto was gewoon niet gemaakt om te winnen", sneert hij naar Prodrive. "Ik heb uren proberen duidelijk te maken wat er moest veranderen aan de wagen, maar jullie luisterden niet naar mijn raad."

   

  "Jullie laatste overwinning dateert al van 2003 en toch slagen jullie erin om een samenwerking van 23 jaar opzij te schuiven. Ik zal altijd achter Seb blijven staan en hem steunen. Ik wens hem veel succes voor de toekomst."

  Daniel Elena viel duidelijk uit de lucht:

  De afscheidsboodschap van Loeb: