Oostende-speler Simon Buysse: "Wij zijn heel blij dat de BeNe Liga er komt"

  Simon Buysse speelt bij Oostende.

  Vanaf het seizoen 2020-2021 is de BeNe Liga een feit in het basketbal. Dat stemt landskampioen Oostende tevreden. "Wij kijken er enorm naar uit om volgend seizoen aan te vatten in een nieuw format", zegt Simon Buysse, speler bij landskampioen Oostende.

  "Nieuwe teams en nieuwe omgevingen maakt het aantrekkelijker"

  Oostende werd de voorbije 9 jaar kampioen van België. De tegenstand in de competitie mag dus best wat groter worden. De meeste spelers zijn dan ook blij met de BeNe Liga.

   

  "Het zat er al even aan te komen, maar wij, de spelers, zijn heel blij dat de BeNe Liga er komt", vertelt BC Oostende-speler Simon Buysse aan Sporza. "We kijken er enorm naar uit om volgend seizoen aan te vatten in een nieuw format."

   

  "In België hebben we niet veel ploegen, zo aantrekkelijk is het na een paar jaar dus niet meer. Veel spelers hebben al bij meerdere ploegen gespeeld. Een paar nieuwe teams en nieuwe omgevingen maakt het leuker, ook voor de fans."

  In België spreekt men nu ook al van een competitie op twee snelheden.

  Simon Buysse - Speler Oostende

  Het niveau van de Nederlandse competitie ligt wel wat lager. Vreest Buysse dat dat een competitie op twee snelheden zal opleveren? "Niet per se. Na een periode van één, misschien twee jaar zal zich dat wel rechttrekken." 


  "Men spreekt in België toch ook al van een competitie op twee snelheden. Na een tijdje zal de BeNe Liga het niveau ten goede komen. De markt wordt ook veel groter en hopelijk zullen ook nieuwe sponsors zich dan aanbieden."


  "Of ik opkijk tegen de verre verplaatsing naar Nederland? Nee, want Europese verplaatsingen zijn zelfs nog veel verder. Dat is dus absoluut geen probleem."

  (lees voort onder de video)

  "We gaan nu 27 miljoen inwoners kunnen bereiken i.p.v. 11 miljoen"

  "We zijn voorstander, want we denken dat het vooral veel positieve elementen heeft die doorwegen", zegt de manager van Oostende Marie De Clerck. 

   

  "Er zijn twee belangrijke dingen. Ten eerste is die innovatie goed, de clubs en supporters zullen nieuwe clubs leren kennen." 

   

  "Ten tweede breidt het terrein uit. In de plaats van 11 miljoen Belgen gaan we nu zo'n 27 miljoen inwoners kunnen bereiken. Hopelijk levert het heel veel nieuwe samenwerkingen op, zodat we volgend seizoen met een positief budget kunnen starten."

   

  "In België is er een tv-deal met een aantal zenders, in Nederland is dat nog niet het geval. Hopelijk komt dat er, zodat we ook bij onze Noorderburen meer visibiliteit krijgen. Het is een doel om de tv-rechten op voetbalniveau te krijgen."

   

  "Het niveau in Nederland is misschien minder, maar ze zijn dan weer sterk in marketing. Het doel moet zijn om van elkaar te leren."

  Er zijn vooral veel positieve elementen die doorwegen.

  Marie De Clerck - Manager Oostende

  Onze Journaal-ploeg trok naar Oostende: