Vrijdag roept Dirk Van Tichelt de pers bij elkaar: stopt hij ermee?

  Dirk Van Tichelt met zijn medialle van Rio.

  Dirk Van Tichelt (-73 kg) roept vrijdagvoormiddag in Brugge de pers samen. De 36-jarige bronzenmedaillewinnaar van de Spelen 2016 in Rio zal er zijn toekomstplannen uit de doeken doen. De hamvraag is: gaat hij door of stopt hij?

  Begin deze maand liet het management van Dirk Van Tichelt weten dat de judoka na een succesvolle infiltratie aan zijn hernia hard zou gaan werken aan kwalificatie voor de Spelen van volgend jaar in Tokio. Niet eenvoudig, want heel wat toernooien sneuvelen door de coronacrisis.   

   

  Een week voor die infiltratie had Van Tichelt nog vraagtekens gezet bij het vervolg van zijn topsportcarrière. "Sowieso heeft de topsport al heel wat roofbouw op mijn lichaam gepleegd, maar ik wil de grens van een definitieve handicap niet overschrijden", liet hij optekenen.

   

  Van Tichelt vreesde toen ook dat het coronavirus zal verhinderen dat de Olympische Spelen van volgend jaar kunnen plaatsvinden.

   

  Vrijdag roept hij de pers dus samen en weten we welke richting zijn leven uitgaat: nog een tijdje als topjudoka of in een andere functie.