Ga naar de inhoud

Bernal zet punt achter seizoen: "Ik wil weer pijnvrij op de fiets zitten"

Egan Bernal richt zich volledig op 2021.

Egan Bernal (Ineos) komt dit jaar niet meer in actie. De 22-jarige Colombiaan herstelt nog van de Tour de France en richt zijn vizier op 2021. "Ik ben nu nog meer gemotiveerd om harder te werken", schrijft hij op Instagram.

Na 17 ritten in de Tour hield titelverdediger Egan Bernal het voor bekeken in Frankrijk door rugklachten. Ook op de deelnemerslijst van de Waalse Pijl ging een streep door zijn naam.

 

De Colombiaan heeft nu een punt achter zijn seizoen gezet. "Na mijn gezondheidsproblemen in de Tour ben ik volledig gefocust op mijn herstel. Het waren moeilijke tijden, maar ik moet het aanvaarden."

 

"Het motiveert me nog meer om harder te werken. Ik wil weer pijnvrij op de fiets zitten. Je leert meer van de slechte momenten dan van de goede, dat is zeker."

 

De naam van Egan Bernal circuleerde nog als mogelijke kopman voor de Vuelta, maar Ineos moet op zoek naar andere oplossingen. Ook Geraint Thomas is niet beschikbaar na zijn zware val in de Giro. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.