Nishikori mist nu ook Australian Open door hardnekkige elleboogblessure

  Kei Nishikori mist de ATP Cup en de Australian Open.

  Kei Nishikori moet zijn terugkeer in competitie nog maar eens uitstellen. De Japanse tennisser staat al sinds eind augustus aan de kant met een elleboogblessure en moet nu ook een streep trekken door de Australian Open.

  "Vandaag heb ik met mijn team beslist dat ik nog niet honderd procent klaar ben om op het hoogste niveau aan te treden", zegt Nishikori op de website van de Australian Open. "Deze beslissing was niet eenvoudig, want Australië is een van mijn favoriete plaatsen om te tennissen."

   

  Nishikori haalde vorig jaar nog de kwartfinales in Melbourne, maar moet het eerste grandslamtoernooi van het seizoen (20 januari-2 februari) nu overslaan. De Japanner staat al sinds 30 augustus aan de kant met een hardnekkige elleboogblessure. In oktober ging hij onder het mes. 

   

  Ook voor de ATP Cup, een nieuw toernooi voor teams dat het seizoen opent, is het forfait van Nishikori slecht nieuws. Eerder lieten ook Andy Murray (geblesseerd) en Roger Federer (persoonlijke redenen) al verstek gaan. België, ondergebracht in groep C in Sydney, neemt het op tegen Groot-Brittannië, Bulgarije en Moldavië.