Van Aert over herstel: "Ik hoop dat dokter overdreven heeft"

  " "

  Wout van Aert verblijft in het ziekenhuis in Pau. Maandag mag hij wellicht naar België.

  Jumbo-Visma heeft vanmiddag een tweede filmpje gepubliceerd met Wout van Aert. De onfortuinlijke Belg, die eergisteren zwaar viel in de tijdrit in Pau, heeft het daarin over zijn revalidatie. "Ik ben niet van plan om 2 maanden van de fiets te blijven."

  Gisteren had Van Aert het vanuit zijn ziekenhuiskamer over zijn val en zijn blessure, een diepe vleeswonde in zijn rechterbovenbeen. Vandaag komt zijn herstel aan bod. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis in Pau, waar het teaminterview gisteren gedraaid werd.

   

  "Ik moet hier nu blijven. Zeker nu de drainages en kleine buisjes die ze tussen de hechting hebben gestoken, erin zitten. Hierdoor loopt het wondvocht er makkelijker uit. Dat is beter voor de genezing."

   

  "De buisjes worden er in principe vandaag/zondag uitgehaald. Maandagmiddag wordt bekeken of de wonden voldoende genezen zijn om het ziekenhuis te verlaten. Dus dan mag ik in principe naar huis."

   

  "Met de ploeg plannen we begin volgende week verder onderzoek bij een arts in België of Nederland. Dat moeten we nog bekijken. Daarna zullen we een plan maken om zo snel mogelijk te revalideren."

  Na verder onderzoek bij een dokter in België of Nederland maken we met de ploeg een plan om zo snel mogelijk te revalideren.

  Wout van Aert

  "Het is een wonder dat ik geen breuken heb"

  Van Aert klinkt alvast strijdvaardig.  "Vrijdag zei de dokter dat het een paar dagen zou duren voordat ik weer goed zou kunnen wandelen", aldus Van Aert. "Het zou een 15-tal dagen in beslag nemen tot de wonde goed gehecht is en 2 maanden tot ik weer kan fietsen."

   

  "Maar ik hoop dat hij lichtjes overdreven heeft, want ik ben niet van plan om 2 maanden van de fiets te blijven. Hij zei het voor de operatie, dus in mijn ogen kan hij het dan nog niet goed weten."

   

  "Ik moet sowieso eerst naar mijn lichaam luisteren. Hopelijk heb ik daar een beter beeld van wanneer ik straks in België ben."

   

  Van Aert kijkt al vooruit naar de winter. "Ik hoop dat het veldrijden niet in gevaar komt. Zoals ik me nu voel, zijn er naast die wonde enkel die spieren die geraakt zijn. Het is een wonder dat ik voor de rest geen breuken of niets anders ernstigs heb. Als ik weer kan fietsen, kan ik ook weer snel conditie opbouwen, denk ik."

  Bekijk de video van Van Aert hieronder: