• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Goetstouwers meteen tweede, Aernouts finisht net naast podium

  Stenn Goetstouwers

  Stenn Goetstouwers maakt meteen indruk op de lange afstand.

  Stenn Goetstouwers is in zijn tweede volledige triatlon meteen op het podium geëindigd. In Klagenfurt (Oos) was hij de op een na sterkste. Bart Aernouts werd vierde in Roth (Dui).

  Klagenfurt: Goetstouwers best of the rest

  Stenn Goetstouwers legt zich sinds kort toe op de volledige triatlon. In november maakte de 27-jarige triatleet zijn debuut in de Verenigde Staten, vandaag stond hij in Klagenfurt een tweede keer aan de start van een lange Ironman (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km lopen).

   

  Met verve, want de pupil van Marc Herremans liep als tweede over de finish. Goetstouwers kwam als 6e uit het water, klom tijdens het fietsen op naar de 4e plek en rolde tijdens de marathon nog 3 andere triatleten op. Uiteindelijk werd hij runner-up met een bonus van 6 seconden op de Sloveen David Plese.

   

  De Deen Daniel Baekkegard won afgetekend in Oostenrijk. Hij was ruim 11 minuten sneller dan Goetstouwers en Plese.

  Roth: Aernouts beëindigt inhaalrace op 4e plaats

  Bart Aernouts nam in het zuiden van Duitsland deel aan de triatlonklassieker van Roth. In 2017 was hij er nummer 1, maar deze keer moest hij tevreden zijn met de 4e plaats. Aernouts finishte op 5 minuten en 46 seconden van thuisloper Andreas Dreitz.

   

  Aernouts kwam pas als 98e uit het water op bijna 8 minuten van leider Svensson. Op het heuvelachtige fietsparcours rolde onze landgenoot iedereen op, om halfweg de race al naar de 8e plaats te zijn opgeschoven.

   

  Aan de marathon begon Aernouts als 6e in zijn favoriete discipline. Hij realiseerde in de 42,195 kilometer lopen de 3e chrono, maar kon de grote achterstand van 9 minuten op leider Dreitz niet meer goedmaken.

   

  Jef Van Meirhaeghe was de tweede Belg in Beieren. De ex-wielrenner eindigde als 19e in 8u38'14".