• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko na strafschopfase Mechele: "Jammer dat regels niet correct worden toegepast"

  Ivan Leko

  Leko werpt een blik terug naar Genk en blikt vooruit op Antwerp.

  Maandag staat Club Brugge voor een levensbelangrijk duel met de derde in de stand: Antwerp. Club volgt als tweede op vier punten van leider Genk en wint maar best om de voeling niet te verliezen. "Als we collectief goed zijn, winnen we", klinkt het bij coach Leko.

  Leko: Het zijn dure beslissingen"

  Een Europees ticket is zowel voor Club Brugge en Antwerp binnen handbereik. De verdeling ervan moet nog beslecht worden. Beide teams treffen elkaar maandag in Play-off I, bij winst voor Antwerp komt het op gelijke hoogte met het team van Ivan Leko.

   

  "Enkel Vlietinck en Mitrovic ontbreken in de selectie", laat Leko weten op de Brugse persconferentie. "De situatie van Mitrovic is moeilijk. Hij volgt nog steeds een individueel programma, zijn seizoen is mogelijk voorbij."

   

  De vorige speeldag ontstond er heel wat commotie over de strafschopfase met Brandon Mechele. De verdediger kreeg de bal op zijn arm in de zestien en na het bekijken van de beelden wees scheidsrechter Alexandre Boucaut naar de stip. Een onterechte beslissing, zo verscheen vandaag in de media.

   

  Frank De Bleeckere, die ervoor zorgt dat de scheidsrechters op de hoogte waren van het gewijzigde reglement wat betreft handspel, zou een uitzondering in zijn Powerpointpresentatie vergeten zijn. Leko is teleurgesteld: "We zaten in maart samen in Tubeke om de nieuwe regels te bespreken, als je dan ziet dat die niet correct toegepast worden, is dat jammer. Het zijn dure beslissingen."

  De strafschopfase met Mechele

  "Ons doel is kampioen worden"

  "Maar de focus moet nu bij Antwerp liggen", gaat Leko voort. "Met 9 op 12 en een zege op Anderlecht zitten we zeker op schema. We hebben nog 6 wedstrijden, alles is nog mogelijk. Over een kloof spreken we niet, we gaan enkel proberen te winnen op Antwerp, dan zien we wel."

   

  "Misschien start Danjuma maandag wel in de basis. Hij heeft de kwaliteiten, maar op Genk zagen we dat het individu niet telt. Als we collectief goed zijn, winnen we. Rits had een mindere wedstrijd op Genk, maar was de voorbije acht maanden bijna constant in topvorm. Ik kies altijd op basis van wat ik zie op de training, de beste spelers starten."

   

  De ambities van club de resterende zes wedstrijden? "Wij willen eerlijk zijn tegenover onze fans. Ons doel is kampioen worden, op 19 mei zullen we zien of we dit kunnen waarmaken. Maar nu leef ik ontspannen toe naar morgen", aldus Leko.

  Wij willen eerlijk zijn tegenover onze fans. Ons doel is kampioen worden. op 19 mei zullen we zien of we dit kunnen waarmaken.

  Ivan Leko