• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke start in Ronde: "Geen topprestatie verwachten"

  Vanmarcke kwam vorige week zwaar ten val in Harelbeke.

  Vanmarcke kwam vorige week zwaar ten val in Harelbeke.

  Ondanks een blessure aan zijn ribben staat Sep Vanmarcke (EF Education First) zondag aan de start van de Ronde van Vlaanderen. "Hij testte vandaag een laatste keer en die test was positief", zegt zijn broer en ploegleider Ken Vanmarcke.

  Sep Vanmarcke (30) sukkelde na een val in de E3 BinckBank Classic in Harelbeke met blessures aan zijn ribben, enkel en knie. Onze landgenoot werkte in sneltempo aan zijn terugkeer en zit in de Ronde-selectie van EF Education First.

   

  "Ik had me een hele winter voorbereid op deze week", gaf Vanmarcke mee in een korte reactie. "En in de eerste grote wedstrijd kom je ten val. Dat is frustrerend."

   

  Vandaag deed Vanmarcke een ultieme test. "En die test was positief", zegt zijn broer en ploegleider Ken Vanmarcke. "We moeten natuurlijk geen topprestatie verwachten van Sep. Het is al een heus wonder dat hij zondag start. Afwachten hoe hij die dag zal doorkomen."