• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-speler Sané (nu City) voelt mee met Schalke: "Het was triest voor hen"

  " "

  Leroy Sané viert zijn 2-2 niet uitbundig tegen zijn ex-ploeg.

  Winger Leroy Sané kwam, zag en overwon gisteren met Manchester City op het veld van zijn ex-ploeg Schalke. De 23-jarige, die met een geweldige vrijschop de ommekeer inluidde, bleef achter met gemengde gevoelens.

  Sané stond nog maar enkele minuten op het veld, toen hij met een wereldgoal de 2-2 aantekende. Voor de 10 City-spelers was dat al een opluchting, maar Sterling maakte er in de slotminuut nog een 2-3-overwinning van.

   

  Onverdeeld gelukkig was Sané, die in 2016 de overstap van Schalke naar Manchester maakte, niet: "Het was een beetje triest voor Schalke, omdat de ambiance zoals altijd weer ongelooflijk was", vertelde de international aan BT Sport.

   

  "Schalke deed het heel goed. De manier waarop ze verdedigden, maakte het ons moeilijk. Op het eind maakten we het verschil, dat was het belangrijkste."

   

  City moest het vanaf minuut 68 en het tweede geel voor Otamendi met een man minder doen. Sané loofde de vechtlust in zijn team: "Zoals je ziet is onze wil om iets te bereiken enorm. We geven nooit op." Op 12 maart is de return. City won nog nooit de Champions League.

  " "

  City-coach Guardiola: "De VAR is een hulpmiddel."

  Guardiola: "Ik ben fan van de VAR"

  De Engelse topclub zag zijn 0-1-voorsprong voor de rust plots gekeerd in een 2-1-achterstand na 2 strafschoppen met een verhaal aan. Bij de eerste - een bal tegen de arm van Otamendi - duurde het minuten voor de VAR oordeelde dat de bal op de stip moest. Uiteindelijk ging de Spaanse ref niet naar de monitor aan de kant kijken, omdat die stuk bleek te zijn.

   

  "Het was ook effectief een penalty", gaf Guardiola eerlijk toe. "Ik ben een grote fan van de VAR. Geef die nog wat tijd. Het zal altijd beter worden. Vanavond was de monitor kapot. De volgende keer zal het beter zijn. Ik ben een voorstander van deze technologie, omdat ze een hulp aanreikt", legde de City-trainer uit.

   

  De Spaanse ref Carlos del Cerro Grande discussieerde minutenlang met zijn videoref over de fase. Daarop riep de hoofdref de 2 aanvoerders bij zich om uit te leggen dat er een technisch probleem was, waardoor hij niet zelf op het schermpje langs de kant kon gaan kijken. Wat normaal moet volgens het reglement. Maar op voorspraak van de VAR gaf hij toch een elfmeter.

   

  Wat later gaf de Spanjaard nog een tweede strafschop, nadat Fernandinho Salif Sané te innig omhelsd had. Hier greep de VAR niet in. Al stond Sané heel licht buitenspel.

   

  Voor de 1/8e finales van het kampioenenbal heeft de UEFA de VAR versneld ingevoerd. Ondertussen heeft die al bijna in elke match zijn inbreng - al dan niet controversieel - gehad. Thibaut Courtois profiteerde ervan in Ajax-Real vorige week.