Degenkolb redt Parijs-Roubaix voor junioren met crowdfunding

  Degenkolb heeft al altijd een voorliefde gehad voor Parijs-Roubaix.

  De kans was groot dat de junioren dit seizoen geen Parijs-Roubaix konden rijden. Maar dankzij John Degenkolb zal de miniversie van de Hel toch doorgaan. De Duitser lanceerde een crowdfunding-actie, waarmee hij al genoeg geld inzamelde.

  2 weken geleden maakte de organisator van Parijs-Roubaix voor junioren bekend dat het financiële problemen heeft. Voor de komende editie was nog 10.000 euro nodig.

   

  Toen John Degenkolb dat bericht las, bleef hij niet bij de pakken neerzitten. Gisteren lanceerde hij een crowdfundingactie en dat leverde nu al meer dan 10.000 euro op. Het extra geld gaat onder andere naar Les Amis de Paris-Roubaix, een groep vrijwilligers die de kasseistroken onderhoudt. 

   

  "De juniorenwedstrijd is heel belangrijk voor jonge talenten", zegt Degenkolb, die Parijs-Roubaix zelf won in 2015. "We hebben zulke jeugdkoersen nodig als we een duurzame toekomst willen voor het wielrennen."

   

  Parijs-Roubaix voor junioren vindt op dezelfde dag plaats als die van de elite-renners. Op de erelijst van de juniorenversie prijken onder meer Guillaume Van Keirsbulck, Jasper Stuyven, Mads Pedersen en Tom Pidcock.