• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions belanden nog op shortlist Ploeg van het Jaar van sportpers

  Arthur Van Doren en Nicolas De Kerpel

  Internationals Arthur Van Doren en Nicolas De Kerpel vieren de wereldtitel hockey.

  Door het unieke karakter van de wereldtitel hockey heeft Sportspress.be zijn al afgesloten poll voor Ploeg van het Jaar 3 dagen heropend. En - niet verwonderlijk - de Belgische hockeyers maken nog kans om zaterdag uitverkoren te worden.

  De stemming voor de sportprijzen van het jaar was al afgesloten voor het einde van het WK hockey. Volgens het reglement van Sportspress.be, de vakvereniging van de Belgische sportjournalisten, tellen prestaties in december mee voor de verkiezing van het jaar erna.

   

  Vanwege het uitzonderlijke karakter van het eerste WK-goud in de Belgische hockeygeschiedenis maakte Sportspress.be nu een uitzondering. De stemgerechtigden kregen deze week een nieuw stemformulier voor de Ploeg van het Jaar. 

   

  Zo kwam er een nieuwe shortlist tot stand: naast de 3 supergenomineerden die al bekend waren (Belgian Cats, Belgian Tornados en Rode Duivels), komen ook de Red Lions in aanmerking. Uitzonderlijk telt de shortlist 4 namen. De laureaten kennen we op het Sportgala van 22 december in Brussel.

  Shortlist Ploeg van het Jaar (alfabetisch):

  Belgian Cats (basketbal)
  Belgian Tornados (atletiek mannen)
  Red Lions (hockey mannen)
  Rode Duivels (voetbal mannen)