• home
 • video
 • pas verschenen

  Rooney pareert kritiek op "geschenk": "We zijn hier om geld in te zamelen"

  Rooney zal donderdag mogen spelen.

  Wayne Rooney (33) krijgt donderdag een afscheidsmatch bij de Engelse nationale ploeg. De ex-speler van Manchester United zal zijn 120e cap verdienen in een oefenmatch tegen de VS, maar niet iedereen is te vinden voor dat initiatief. Rooney zelf hoopt dat deze geste navolging zal krijgen.

  In Engeland zat blijkbaar niet iedereen te wachten op een afscheidsmatch voor Wayne Rooney, die 119 caps op zijn teller heeft. Zo zei Engels recordinternational Peter Shilton (125 caps) dat caps niet als "geschenken" zouden moeten worden uitgedeeld.

   

  "We hebben dit nog niet of nauwelijks gedaan, maar ik hoop dat we hier over 10 of 15 jaar ook zijn om bijvoorbeeld Harry Kane te huldigen, die het schuttersrecord kan breken", vertelde Wayne Rooney op een persmoment over zijn eerbetoon.

   

  "Het is iets anders. Ik vraag niet aan iedereen om ermee akkoord te gaan. Het is vooral belangrijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Wayne Rooney Foundation."

   

  Rooney wil met zijn stichting kansarme kinderen helpen. Sinds het nieuws over de uitwuifmatch van Rooney bekendgemaakt werd, kochten zo'n 20.000 fans een kaartje voor de match op Wembley.