Stijn Devolder ruilt Van Aert in voor Van der Poel

  Stijn Devolder reed dit jaar aan de zijde van Wout van Aert.

  Stijn Devolder ruilt normaal gezien Wout van Aert in voor Mathieu van der Poel. De 39-jarige tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen moet volgend jaar de Nederlander bijstaan in zijn koersen op de weg.

  "We hebben inderdaad een mondelinge overeenkomst met met Stijn Devolder voor 1 jaar", bevestigt Thomas Sneyers, de woordvoerder van Corendon-Circus. De nu 39-jarige Devolder maakt op het einde van het jaar de overstap van Verandas Willems-Crelan.

   

  Bij die ploeg heeft hij Wout van Aert begeleid in zijn eerste stappen in het Vlaamse voorjaar en nu is het plan dat hij dat ook met Van der Poel zal doen. "Zijn transfer is er met het oog op een procontinentale licentie. Dan zouden we volgend jaar eventueel kunnen deelnemen aan koersen zoals de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem."

   

  Naast Devolder heeft Corendon ook al een overeenkomst met Lasse Norman Hansen en Roy Jans. "We zullen in de nabije toekomst nog communiceren over onze plannen en de eventuele komst van andere renners", zegt Sneyers.