• home
 • video
 • pas verschenen

  Meesseman en Wauters zitten in WK-selectie van Belgian Cats

  De Belgian Cats misten de afgelopen matchen Wauters en Meesseman.

  Bondscoach Philip Mestdagh heeft zijn selectie voor het WK basketbal later deze maand in Tenerife bekendgemaakt. Zoals verwacht zijn de revaliderende Emma Meesseman en Ann Wauters bij de selectie. Het WK begint op 22 september.

  Emma Meesseman en Ann Wauters kampen nu nog met blessures, maar de bondscoach twijfelt niet aan hun deelname voor het WK. De revalidatie van de twee sterkhouders van de Belgian Cats gaat de goede kant op.

   

  "We weten natuurlijk niet hoe ze gaan reageren tijdens hun revalidatie, maar ik heb alle vertrouwen in hun terugkeer", zegt Philip Mestdagh. "Ze zullen 100 procent zijn." Het is de eerste keer dat de Belgian Cats deelnemen aan een WK.

  De 12 Belgian Cats voor het WK

  1. Julie Allemand (Lyon/Fra)
  2. Julie Vanloo (PECS/Hon)
  3. Marjorie Carprèaux (Kangoeroes)
  4. Antonia Delaere (Castors Braine)
  5. Hanne Mestdagh (Namen)
  6. Kim Mestdagh (zonder club)
  7. Heleen Nauwelaers (Bembibre/Spa)
  8. Jana Raman (Valencia/Spa)
  9. Kyara Linskens (AZS Gorzow/Pol)
  10. Emma Meesseman (Jekaterinenburg/Rus)
  11. Ann Wauters (zonder club)
  12. Hatty Nawezhi (Añares Rioja/Spa)

  De Belgian Cats nemen het in de groepsfase van het WK basketbal op tegen Puerto Rico (22 september), Japan (23 september) en Spanje (25 september). U kunt alle wedstrijden van de Belgian Cats op het WK bekijken in Sporza en met livestream op sporza.be.