• home
 • video
 • pas verschenen

  Moeskroen vindt gelijkheidsbeginsel geschonden: "Klacht indienen, herspelen van matchen is optie"

  " "

  Paul Allaerts is de algemeen directeur van Moeskroen.

  De soap rond de indicatieve tabel en de opgeheven schorsingen krijgt nog een staartje. Rode lantaarn Moeskroen voelt zich benadeeld, omdat zijn speler Christophe Dieudhiou 4 duels aan de kant stond door de tabel en dient een klacht in.

   Het was een donderslag bij heldere hemel zaterdag, toen de Geschillencommissie de schorsingen van Wesley, Carcela en Ocansey ongedaan maakte. De straffen voor de drie spelers waren uitgesproken op basis van een nieuwe indicatieve tabel, maar die bleek niet rechtsgeldig door een procedurefout.

   

  Moeskroen voelt zich tekortgedaan en zal een klacht indienen. Voor zijn rode kaart in de openingsmatch tegen Oostende zat Dieudhiou wél 4 matchen op de strafbank. "Wij zijn in het begin van het seizoen op dezelfde manier behandeld geweest op basis van die tabel, maar dan zegt Standard dat die tabel nooit gevalideerd is geweest en dat daardoor die straffen kwijtgescholden zijn."

   

  "Dat is met 2 maten en 2 gewichten. Het gelijkheidsbeginsel is geschonden. Daarom reageren wij. We  gaan een klacht indienen en het herspelen van de matchen is een optie", zegt algemeen directeur Paul Allaerts aan Sporza."

   

  Allaerts geeft een extra voorbeeld om zijn zaak te duiden: "Als je vandaag naar de universiteit gaat, gelden daar reglementen. In de eerste maand worden die toegepast, maar daarna veranderen ze die. Als die nadelig zijn, heb je ook altijd een probleem. Regels worden van het begin tot het einde van het seizoen toegepast. Als je naar de 1e kandidatuur rechten gaat, is dat een van de eerste lessen die je krijgt."

  "Matchen herspelen is een optie"

  Wat gaat de club nu concreet doen? "Onze advocaat gaat deze week nog iets doorsturen naar de Evocatiecommissie van de bond. We gaan eerst aankijken wat zijn reactie zal zijn."

   

  "Wij denken dat er in een comité toch altijd iemand moet zitten die kan schorsen. Als de tabel alles gaat beslissen, dan moet je bijna niet meer naar een comité gaan. Dan wordt het artificiële intelligentie. De feiten zijn nog altijd gebeurd: het waren rode kaarten. Er kan toch altijd een schorsing uitgesproken worden."

   

  "Het probleem is dat wij onze schorsing volledig hebben uitgezeten en anderen niet. Dat is niet correct. We willen eerst gelijk krijgen, dat Dieudhiou ook de vrijspraak had moeten krijgen. En dan zullen we wel zien. We gaan niet onze hele strategie uitleggen."

   

  Dieudhiou miste Moeskroen-Club Brugge (0-1), Moeskroen-Antwerp (0-1), Anderlecht-Moeskroen (2-0) en Moeskroen-Eupen (0-1). Behoort een wedstrijd laten herspelen tot de opties? "Herspelen is zeker een optie. Dat kan ik bevestigen."

  Bond reageert niet wegens geen klacht

  We vroegen ook de bond om een reactie op de demarche van Moeskroen, maar daar wilden ze niet vooruitlopen op de feiten. Omdat er nog geen klacht binnengekomen was, wilden ze voorlopig niet reageren.

  Bekijk hier het journaalstuk over de zaak