• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin is tijdritpak kwijt, Spaanse kleermaakster stikt in allerijl nieuw pak

  Tom Dumoulin

  Vers van de pers: Flory Hernandez stikt het tijdritpak van Dumoulin.

  Even paniek bij Sunweb vandaag, want Tom Dumoulin vond uitgerekend op de dag van een van zijn belangrijkste tijdritten uit zijn carrière zijn speciale pak niet meer. Gelukkig woonde de kledingfabrikant niet veraf.

  De zenuwen bij de favorieten in de Tour staan op de dag van de tijdrit uiteraard strak gespannen, maar we willen ons niet voorstellen wat er in de hoofden bij de Sunweb-ploeg omging toen ze plots vaststelden dat ze het tijdritpak van Tom Dumoulin niet meer vonden.

   

  "Er was even paniek, ja", geeft Dumoulin toe. "In het begin van de Tour geef ik mijn spulletjes altijd mee aan de bus of de truck, omdat ik er niet de hele Tour mee wil rondslepen, waaronder mijn tijdritpak. Dat is kwijtgeraakt."

   

  Gelukkig voor Sunweb is kledingfabrikant Etxeondo gebaseerd in San Sebastian, op een steenworp waar de tijdrit plaatsvindt. Een van de werkneemster stikte vanochtend nog in allerijl een regenboogpak voor Dumoulin in elkaar. "Ik hoop dat het allemaal oké is."