• home
 • video
 • pas verschenen

  TAS verwerpt beroep van ex-FIFA-bobo: Valcke blijft 10 jaar geschorst

  Jérôme Valcke en Sepp Blatter.

  Jérôme Valcke en Sepp Blatter.

  Het Internationaal Tribunaal voor de Sport heeft het beroep van Jérôme Valcke, de voormalige secretaris-generaal van de Wereldvoetbalbond, tegen zijn schorsing van tien jaar verworpen.  "De inbreuken zijn zwaar genoeg en daarom zien wij de sanctie hem opgelegd als proportioneel."

  Valcke kreeg in februari 2016 van de ethische commissie van de FIFA een schorsing van twaalf jaar in de nasleep een groot corruptieschandaal. De 55-jarige Fransman had gesjoemeld met de verkoop van WK-tickets en de uitzendrechten van het WK 2014. Hij zou ook privéjets van de FIFA gebruikt hebben voor privédoeleinden.

   

  Na een intern beroep werd de straf van de voormalige secretaris-generaal teruggebracht tot tien jaar. Hij werd dus 10 jaar verbannen van alle voetbal-gerelateerde activiteiten. Valcke ging in beroep bij het TAS, maar zijn beroep werd verworpen. "De inbreuken zijn zwaar genoeg en daarom zien wij de sanctie hem opgelegd als proportioneel", klonk het.     

   

  Valcke is, samen met PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi, ook nog verwikkeld in een strafrechterlijke procedure omtrent de verkoop van de mediarechten voor verschillende edities van het WK voetbal.