• home
 • video
 • pas verschenen

  Scolari wordt een 3e keer trainer bij Palmeiras

  Scolari langs de zijlijn.

  Scolari wordt opnieuw trainer in eigen land.

  De Braziliaanse topclub Palmeiras heeft een trainerswissel doorgevoerd. Luiz Felipe Scolari vervangt Roger Machado. Scolari, die eerder al twee keer aan de slag was bij Palmeiras, won als bondscoach de wereldtitel met zijn land.

  Het wordt thuiskomen voor Scolari want hij begint aan zijn 3e ambtstermijn bij Palmeiras. In 1998 won hij met de club de Braziliaanse Beker en de Copa Mercosur en in 1999 won de club de Copa Libertadores. In 2012 bezorgde hij Palmeiras opnieuw de Braziliaanse beker.

   

  Dit keer tekende Scolari bij Palmeiras een overeenkomst tot 2020. De trainer verblijft momenteel wel nog in Portugal. "Er moeten nog enkele details afgerond worden", klinkt het bij zijn toekomstige club.

   

  Zijn laatste trainersklus was bij Guangzhou Evergrande in China. Daar werd hij drie keer op rij Chinees kampioen (2015, 2016 en 2017) en won hij de Aziatische Champions League. Scolari heeft al een uitgebreid palmares als trainer. De Braziliaan leidde zijn landgenoten in 2002 naar de wereldtitel in Japan en Zuid-Korea. Vervolgens werd hij bondscoach van Portugal, waarmee hij de EK-finale van 2004 in eigen land verloor. Na onder meer een mislukte passage bij Chelsea leidde Scolari Brazilië opnieuw tussen 2012 en 2014. Op het WK in eigen land liep hij in de halve finales tegen een pijnlijke 1-7-nederlaag aan tegen Duitsland. 

  Scolari aan de slag als bondscoach van Brazilië.

  Scolari aan de slag als bondscoach van Brazilië.

  Winst en verlies

  In 2002 leidde Scolari het Braziliaanse elftal naar de wereldtitel in Japan en Zuid-Korea. In eigen land verloor hij, als bondscoach van Portugal, de EK-finale in 2004. 

   

  Na een mislukte passage bij Chelsea werd Scolari opnieuw bondscoach van Brazilië. Hij sloot er zijn carrière als trainer af met een serieuze nederlaag. Op het WK van 2014 verloor Brazilië in de halve finale van de latere wereldkampioen Duitsland met 1-7.

   

  In China werkte hij zijn laatste trainersklus af bij Guangzhou Evergrande. De club werd 3 keer op rij Chinees Kampioen en won de Aziatische Champions League in  2015.

  De aankondiging op Twitter