• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne en Hazard bij kanshebbers op FIFA-prijs voor Speler van het Jaar

  0 / 0

  Eden Hazard en Kevin De Bruyne zijn door de FIFA genomineerd voor de Best Player Award. De twee Rode Duivels staan op de longlist van 10 spelers. Ze krijgen concurrentie van onder anderen Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Kylian Mbappé. De spelers werden gekozen op basis van hun prestaties tussen 3 juli 2017 en het einde van dit WK.

  Bondscoach Roberto Martinez werd voor de historische 3e plaats op het WK genomineerd voor Coach van het Jaar, maar ook twee van zijn spelers maken kans op een prestigieuze prijs, die van FIFA Best Player 2018. Kevin De Bruyne en Eden Hazard staan op de longlist van 10 kanshebbers.

   

  Een panel van voetballegendes, met Fabio Capello, Didier Drogba, Kaka, Lothar Matthäus, Alessandro Nesta en Ronaldo, selecteerde de Belgen op basis van hun prestatie op het afgelopen WK, maar bij De Bruyne wordt ook zijn aandeel in het winnen van de titel en de Carabao Cup met Manchester City onderstreept. Eden Hazard sleepte met Chelsea dan weer de FA Cup in de wacht.

   

  De concurrentie is wel niet min. Griezmann, Mbappé en Varane vertegenwoordigen wereldkampioen Frankrijk. En uiteraard staan ook Cristiano Ronaldo en Lionel Messi op de longlist. Ook Harry Kane, Luka Modric en Mohamed Salah kunnen de prijs winnen.

   

  De prijs wordt op 24 september uitgereikt op een gala in Londen. Fans kunnen hier stemmen. De stemmen van het publiek worden opgeteld bij de stemmen van de journalisten en de coaches en kapiteins van de nationale ploegen. 

  De Bruyne: 3e plaats op het WK, Premier League-titel en Carabao Cup

  Eden Hazard: 3e plaats op het WK als aanvoerder en de FA Cup