• home
 • video
 • pas verschenen

  Renners in de Tour zijn unaniem: "Zwaarste dag ooit op een fiets"

  Edward Theuns

  Edward Theuns keerde zichzelf helemaal binnenstebuiten: "Horrordagje"

  De rit naar Alpe d'Huez heeft er stevig ingehakt bij de renners. Niet alleen bij de sprinters die er de brui aan hebben gegeven, maar ook bij de renners die toch de streep haalden.

  Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria en André Greipel waren de grootste slachtoffers van de loodzware 3e Alpenrit. "Ik wist dat het een zware dag zou worden", zegt Greipel. "Ik kon alleen maar hopen dat het peloton rustig zou doen op de 1e klim, maar dat was niet het geval."

   

  "Ik voelde algauw dat het het einde van mijn Tour zou worden. Anderen kiezen er dan voor om aan de ploegauto te hangen, maar als ik het op eigen krachten niet kan, ga ik liever naar huis. Ik ben hier niet treurig om."

  Ook wie wel finishte, zag gigantisch af