• home
 • video
 • pas verschenen

  Na Zidane verlaat ook jeugdcoach Guti Real: hij wordt T2 bij Besiktas

  Guti trainde al 6 seizoenen de jeugd van Real Madrid.

  Guti speelde van 1995 tot 2010 bij Real Madrid, van 2012 tot 2018 was hij er jeugdcoach.

  Er blijft van alles bewegen bij Real Madrid sinds Zinédine Zidane eind mei zijn afscheid als hoofdcoach aankondigde. Julen Lopetegui kwam als opvolger, wat hem zijn WK kostte, Juve trekt aan de mouw van Ronaldo en nu verlaat ook ex-speler Guti de club.

  Guti was de voorbije 6 jaar jeugdtrainer bij Real Madrid, waar hij zelf van 1995 tot 2010 op het veld stond. De 41-jarige oud-middenvelder gaat aan de slag als assistent-coach van Senol Günes bij Besiktas. Bij die Turkse club speelde hij de laatste 16 maanden van zijn carrière.

   

  Guti maakte zijn afscheid bekend op Instagram: "Vandaag wil ik Real Madrid, mijn thuis, bedanken voor alle jaren die ik er als voetballer en coach heb mogen meemaken. Over enkele dagen ga ik naar Besiktas, waar ik T2 word. Dat is een kans om in mijn job te groeien."

   

  Volgens sommige media was Guti in de running om Zidane op te volgen, maar Real koos voor Lopetegui.

   

  Guti was 15 jaar lang een gewaardeerde voetballer bij de Spaanse recordkampioen: de 13-voudige international hielp de hoofdstedelijke club onder meer aan 5 landstitels, 3 Champions Leagues en 2 Wereldbeker voor Clubs.

  Guti op Instagram: