• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo verdedigt Neymar: "Scheidsrechters beschermen hem niet genoeg"

  Neymar.

  Neymar ligt bij veel voetballiefhebbers niet meer in de bovenste lade.

  Het lijkt erop dat Neymar (26) op dit WK al veel krediet verspeeld heeft. De Braziliaanse vedette solliciteerde met zijn acteertalent al meermaals naar een Oscar, wat bij heel wat analisten voor veel onbegrip zorgde. Maar Ronaldo (46) springt in de bres voor zijn landgenoot. 

  Tegen Mexico maakte Neymar het volgens meerdere analisten te bont. Onder meer Alan Shearer, Peter Schmeichel en Eric Cantona konden het geschreeuw van Neymar na een tikje aan de zijlijn niet smaken. De Mexicaanse bondscoach Juan Carlos Osorio had het zelfs over "een schande voor deze sport".

   

  Maar Ronaldo is het niet eens met hun visie. "Ik ga niet mee in die meningen. Neymar is een intelligente speler in zijn bewegingen en hij weet hoe hij zich moet verdedigen tegen al die tackles. Maar ik denk dat de scheidsrechters hem niet genoeg beschermen."

   

  "Als spelers mij voortdurend zouden raken, dan zou ik ook een onrechtvaardigheidsgevoel hebben. Die kritiek is nonsens. De tv-zenders en kranten willen gewoon hun ruimte vullen."

  Neymar ligt aan de zijlijn te kronkelen van de pijn:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Ook in Villa Sporza kwam het gedrag van Neymar aan bod: