• home
 • video
 • pas verschenen

  Peseiro moet crisis bezweren bij Sporting Lissabon

  Peseiro moet orde op zaken stellen bij Sporting.

  José Peseiro is de nieuwe trainer van Sporting Lissabon. De 58-jarige Portugees leidde de topclub bij zijn eerste passage naar de UEFA Cup-finale, nu moet hij Sporting uit een zware interne crisis loodsen.

  Sporting Lissabon maakte afgelopen woensdag na nauwelijks 9 dagen verrassend een einde aan de samenwerkling met nieuwbakken coach Sinisa Mihajlovic. De Serviër was aangeworven door voorzitter Bruno de Carvalho, maar die werd vorige week zelf weggestemd door de leden van Sporting.

   

  De nieuwe directie blies daarop ook de samenwerking met Mihajlovic op en heeft nu amper 4 al een vervanger te pakken met José Peseiro. De Portugees tekende voor één seizoen, met een optie voor een extra jaar. "In deze moeilijke tijden, is het belangrijk een klimaat van stabiliteit en vertrouwen te scheppen. We weten wat we willen om het evenwicht van de club te herstellen", zei Peseiro bij zijn voorstelling. 

   

  Peseiro, die in 2005 met Sporting de UEFA Cup-finale verloor tegen CSKA Moskou, staat voor een pittige opdracht. Sporting verkeert al een hele tijd in crisis.  Het dieptepunt viel midden mei toen een groep supporters de spelers en de coach aanvielen. Trainer Jorge Jesus en verschillende spelers verbraken daarop eenzijdig hun contract.